L’Any Llull no tindrà pressupost fins el 2016

  • Ho han reconegut el director de l'Institut Ramon Llull i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

04.11.2015 - 15:04
Actualització: 05.11.2015 - 07:39

Àlex Susanna, director de l’Institut Ramon Llull, i Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, han reconegut aquest migdia que el pressupost de l’Any Llull no arribarà fins l’any vinent. Ho han explicat durant l’acte de presentació del ‘Llibre de les bèsties’ de Ramon Llull, publicat per Proa, a partir d’una versió actual de l’escriptor Miquel Desclot i il·lustrat pel pintor Perico Pastor. Això vol dir que el dia 30 d’aquest mes, la inauguració de l’efemèride a Catalunya es farà sense dotació econòmica pròpia.

A mitjan octubre, el comissari de l’Any Llull, Joan Santanach, assegurava a VilaWeb: ‘Es preveu que aquesta setmana s’aprovarà un pressupost. Confiem que sigui així i que ens permeti de dur a terme el programa que hem presentat. He tingut dues reunions amb el conseller Mascarell, una abans del nomenament i una altra abans de les eleccions, per presentar-li el programa i fer la petició de pressupost. Però encara no ens han concretat el pressupost i tot el que fem surt del pressupost ordinari de la Institució de les Lletres Catalanes, de l’Institut Ramon Llull i d’algunes altres institucions, com ara la Biblioteca de Catalunya.’

Sobre aquest compromís, Laura Borràs ha assegurat que la ILC ja ha dedicat 50.000 euros a l’Any Llull, però que tal com van les coses, en aquest ‘compàs d’espera’, possiblement les institucions començaran el 2016 amb el pressupost prorrogat. Amb tot, assegura que això no frenarà pas el desenvolupament del programa, que és ambiciós. En aquesta mateixa línia s’ha manifestat Àlex Susanna, i ha dit que tot i la manca de pressupost, cap dels actes proposats no es deixarà de fer. Ha posat d’exemple la inauguració institucional o també una exposició de Miquel Barceló, per la qual ja s’han signat contractes amb la Biblioteca Nacional francesa i també amb el Museu Picasso de París. ‘Tranquil·litat màxima’, ha dit.

Però ni un ni l’altre no han respost la pregunta clau: ‘Com és possible un Any Llull d’abast internacional i ambiciós sense disposar d’un pressupost propi?’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor