L’ambaixada espanyola a Itàlia obliga a canviar el nom d’un acte del Diplocat

  • L'ambaixada espanyola a Itàlia ha repartit informació entre els presents, un gest que no havien tingut fins ara en cap conferència del Diplocat

VilaWeb

Redacció

30.06.2016 - 19:50
Actualització: 30.06.2016 - 23:05

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i la Universitat de Nàpols Frederic II han organitzat avui una jornada acadèmica sobre Catalunya en aquella ciutat italiana. De primer, l’acte es titulava ‘Moviments d’autodeterminació i secessió postcolonials a l’àrea europea: el cas de Catalunya’, però per pressions de l’ambaixada espanyola a Itàlia finalment s’ha hagut de canviar el nom per ‘La qüestió catalana’.

Fonts del Diplocat expliquen que el degà de la universitat va rebre pressions de l’ambaixador espanyol perquè es canviés el títol de la conferència, atès que aquest no els agradava. ‘No volien referències al dret internacional’, explica Gennaro Ferraiuolo, professor titular de dret constitucional de la universitat i que presidia l’acte en representació del Diplocat.

Així mateix, l’ambaixada espanyola ha imposat a la universitat napolitana que convidessin com a conferenciant Josu de Miguel Bárcena, professor de dret constitucional a la UAB. Un fet similar ja va passar fa mesos a Cracòvia, en què l’ambaixada va introduir un ponent de Societat Civil Catalana en una altra jornada acadèmica. Bárcena ha defensat que dins la UE no hi pot haver secessions regionals que no siguin previstes per la legislació europea.

Al torn de debat ha pres la paraula el secretari de l’ambaixada espanyola a Roma, Juan Claudio de Ramón, per a explicar el contingut d’un document que han repartit a tots els assistents amb la posició oficial del govern espanyol sobre la qüestió catalana. És la primera vegada que l’ambaixada espanyola reparteix informació en un acte organitzat pel Diplocat. Podeu llegir el document ací:

El document vegeu el PDF 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor