L’Ajuntament de València obre les portes al ‘vaixell de la pau’

  • El batlle ha signat un manifest internacional per a acabar amb les armes nuclears

VilaWeb

Redacció

15.05.2017 - 22:00

La ciutat de València s’ha sumat al manifest internacional que sol·licita l’abolició de les armes nuclears. El batlle Joan Ribó ha signat aquest document al Saló de Cristall de l’Ajuntament on ha rebut els tripulants del vaixell de la pau, una organització no governamental que treballa per a promoure els drets humans, el desenvolupament just i sostenible i el respecte pel medi ambient, i que actualment viatja pel món, amb supervivents de les bombes atòmiques d’Hiroshima i Nagasaki, per a divulgar el seu missatge contra les armes nuclears.

Durant l’acte, en què han participat diversos membres de la Corporació, el batlle ha destacat la voluntat de la ciutat d’escoltar i donar veu als qui han patit el terror, perquè amb aquests testimonis i l’aposta municipal de respectar els drets de totes les persones, amb independència de qui siguin i d’on siguin, s’evitarà que es repeteixi el passat més fosc de la humanitat.

Ribó s’ha dirigit a les persones que han arribat a València a bord del ‘Peace Boat’, que representa un missatge que el govern de la ciutat comparteix plenament, el de la pau com a única via possible per a aconseguir el futur preservant la dignitat de cadascuna de les persones que habiten el planeta. I ha parlat també de la necessitat de líders mundials amb la convicció que els drets humans i el diàleg han de ser els motors del món.

Amb aquest objectiu, el batlle de València ha signat el manifest que dóna suport la resolució de l’ONU perquè les armes nuclears siguen prohibides i eliminades, i l’ajuntament ha instat el govern espanyol, i el seu president, Mariano Rajoy, a ratificar la petició clara i contundent a favor de la pau i de la vida. A l’acte hi ha assistit Mise Seiichiro, un dels supervivents de Nagasaki que amb el seu testimoniatge sensibilitza i visibilitza l’horror de les bombes atòmiques.  

La importància de la memòria
València també reivindica la importància de la memòria, fonamental per a aprendre del que ens va dividir i ens va ferir com a persones i com a societats i per a construir un futur en comú amb valors centrats en el respecte i la dignitat. 

A l’acte hi ha assistit Mise Seiichiro, un dels supervivents de Nagasaki que amb el seu testimoniatge sensibilitza i visibilitza l’horror de les bombes atòmiques. En la seva intervenció, ha recordat com una bomba atòmica el va sorprendre a casa, i s’ha fet ressò de com l’horror va irrompre en la seva vida.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor