28.07.2017 - 19:02
|
Actualització: 28.07.2017 - 19:49
L’Ajuntament de València ha aprovat este divendres l’acord marc per a la contractació del subministrament d’energia elèctrica del consistori, Fundació Esportiva Municipal i Universitat Popular. Com a principals novetats, l’empresa guanyadora del concurs haurà d’aplicar mesures contra la pobresa energètica i que el total de l’energia subministrada provingui de fonts renovables.
Així ho han explicat en la presentació d’aquest acord, després de la seva aprovació en Junta de Govern, l’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor delegat d’Inspecció General de Servicis, Sergi Campillo. ‘Este acord mostra el compromís d’este Ajuntament per a combatre la pobresa energètica i donar exemple a l’hora d’utilitzar energies renovables, perquè creiem que així podem ajudar a conscienciar la societat’, ha asseverat Ribó.
D’esta manera, totes les ofertes hauran d’incloure un certificat que acrediti la certificació de la procedència de les fonts d’energia renovables. El contracte tindrà una durada de dos anys amb possibilitat de dos pròrrogues d’un any i el preu total, incloent les possibles pròrrogues, ascendirà a 63 milions d’euros més IVA.
‘Vulnerabilitat social’
‘L’empresa solament podrà tallar el subministrament energètic als seus clients de la ciutat previ informe als servicis socials municipals per a determinar si es troba vigent la declaració com a llar en situació de vulnerabilitat social’, ha explicat Ribó.
A més, Campillo ha anunciant que l’Ajuntament està estudiant ‘la possibilitat legal’ d’aplicar una altra clàusula en el contracte per a garantir que l’empresa mantingui les condicions laborals dels treballadors implicats en la prestació del servici ‘segons lleis i convenis del sector actuals’, en cas d’una nova reforma laboral del Govern.