L’Ajuntament de Terrassa i l’empresa Mina arriben a un acord per traspassar el servei d’aigua a la nova empresa pública

  • Es tracta d'una fórmula de col·laboració público-privada que permetrà mantenir els llocs de treball i les condicions laborals dels treballadors

VilaWeb

Redacció

27.09.2018 - 18:11
Actualització: 27.09.2018 - 18:43

Mina Aigües de Terrassa i l’ajuntament de la ciutat han arribat a un acord de col·laboració per assegurar la continuïtat del servei amb el nou model de gestió pública a partir del proper 10 de desembre. Es tracta d’una fórmula de col·laboració publico – privada que estableix aspectes importants com ara que Mina posarà a disposició de la nova EPEL Terrassa Cicle de l’Aigua les aplicacions informàtiques necessàries per a una òptima gestió del servei, els seus cabals d’aigua, les oficines d’atenció a l’usuari, magatzems, instal·lacions, així com altres dependències. El tracte ambé permetrà garantir els llocs de treball i les condicions laborals de tot el personal de Mina.

Amb aquest objectiu, l’ajuntament es compromet a analitzar l’ús de béns i serveis dels que Mina disposa, i que poden ser d’interès per la EPEL a l’hora d’assumir la gestió del servei, i alhora, Mina es compromet a rebaixar el nivell de judicialització de l’expedient d’aprovació del nou model de gestió pública, que ha estat recorregut per la via contenciosa-administrativa per part de l’empresa, i a col·laborar lleialment en el traspàs del servei.

El batlle de Terrassa, Alfredo Vega, valora molt positivament que s’hagi pogut ‘establir un diàleg’ amb Mina per acordar el traspàs del servei a l’entitat pública, i confia “ue aquest acord obri una nova etapa de relacions que permeti rebaixar el nivell de judicialització del nou model de gestió pública.

Més concretament, l’ajuntament i Mina estan abordant les condicions del contracte de lloguer de les aplicacions informàtiques de l’empresa, necessàries per a una òptima gestió del servei, de les actuals oficines d’atenció a l’usuari ubicades al carrer Societat, dels magatzems i instal·lacions. El contracte es planteja per una durada de cinc anys, i s’està estudiant el seu cost d’acord amb els preus del mercat.

També s’ha acordat que l’EPEL adquirirà els cabals d’aigua dels minats i pous de titularitat de Mina, que representen aproximadament un 10% de l’aigua subministrada a Terrassa. Marià Galí, president de Mina, s’ha mostrat satisfet per l’acord i ha agraït a l’ajuntament els esforços realitzats per assolir aquesta entesa que garanteix la continuïtat del servei tot respectant els acords municipals i que ‘permet continuar comptant amb el coneixement i experiència de més de 175 anys de Mina al servei de la gestió de l’aigua a Terrassa.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor