L’Ajuntament de Barcelona retira l’ús hoteler de la finca de l’hotel del Palau de la Música

  • L'Ajuntament de Barcelona ha retirat la qualificació d'ús hoteler de la finca que havia d'acollir l'hotel del Palau de la Música, per la qual cosa "deixa sense efecte" la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que permetia construir l'hotel, segons ha anunciat la tinent d'alcalde Urbanisme, Mobilitat i Ecologia, Janet Sanz.

VilaWeb
Redacció
17.09.2017 - 13:43

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Barcelona ha retirat la qualificació d’ús hoteler de la finca que havia d’acollir l’hotel del Palau de la Música, per la qual cosa “deixa sense efecte” la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que permetia construir l’hotel, segons ha anunciat la tinent d’alcalde Urbanisme, Mobilitat i Ecologia, Janet Sanz.

En roda de premsa aquest diumenge, ha destacat que això “desfà un cop de pilota urbanístic” impulsat el 2009 i promogut per la Fundació del Palau de la Música, presidida llavors per Fèlix Millet, que pretenia construir un hotel a les rodalies del Palau.

Amb aquesta modificació, la qualificació de les finques del carrer Sant Pere Més Alt 13b, 15 i 17, i Amadeu Vives 2-8, en el districte de Ciutat Vella, torna a la seva qualificació d’equipament de caràcter docent que tenia abans del 2009.

El 2009 l’Ajuntament va aprovar una modificació del PGM que atorgava a aquestes finques un ús hoteler, però després de l’aparició del cas Palau la nova direcció de la Fundació del Palau de la Música va rebutjar la construcció de l’hotel, per la qual cosa es va parar el projecte i en dues ocasions –2010 i 2016– el plenari del consistori va decidir revertir la situació i retornar a les finques la seva qualificació original.

Ara el Govern municipal inicia els tràmits per eliminar l’ús hoteler, que ha de passar per la subcomissió d’Urbanisme i que pretenen aprovar definitivament al novembre.

Sanz ha qualificat aquesta decisió com “un element de justícia urbana” i ha reivindicat que evita que es construeixi un nou hotel a Ciutat Vella, que creu que no té cap interès públic, i que es recuperi un equipament per a la ciutat.

Ha sostingut que aquestes finques “mai haurien d’haver deixat de ser equipament” i ha explicat que l’objectiu de l’Ajuntament és convertir-les en equipaments públics que responguin les necessitats del districte, encara que de moment segueix sent propietat d’Olivia Hotels.

“SOMNI DE MILLET”

El quart tinent d’alcalde, Jaume Asens, ha celebrat que aquest acte tanca “una etapa i el llegat urbanístic de Millet”, i ha destacat que respon les reivindicacions dels veïns.

“Posa fi a un somni personal de Millet de construir un hotel luxós i en deu anys convertir-ho en la seva residència”, ha sentenciat, a més d’assenyalar que l’hotel forma part de les operacions que s’investiguen en el judici del cas Palau.

La regidora de Ciutat Vella, Gal·la Pin, ho ha definit com un deute històric amb els veïns del districte, que “han lluitat perquè el casc antic tingui equipaments en lloc d’un hotel”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor