L’Ajuntament de Barcelona renovarà la centraleta telefònica d’atenció ciutadana

  • Demanarà com a requisit la cita prèvia per a la sol·licitud d'empadronament

VilaWeb
Redacció
22.06.2016 - 11:07

Demanarà com a requisit la cita prèvia per a la sol·licitud d’empadronament

BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat a la comissió de Presidència diferents millores en els canals d’atenció ciutadana que ofereix el consistori, com la renovació de la centraleta telefònica d’atenció ciutadana, la millora del sistema de quioscos d’autoservei i la coordinació d’oficines amb altres organismes.

En un comunicat aquest dimecres, el Govern municipal ha assegurat que aplicarà aquestes millores d’atenció ciutadana “per adaptar-les a les noves necessitats, generar respostes més ràpides i estalviar temps a l’usuari”, que es concretaran en les tretze Oficines d’Atenció Ciutadana a la ciutat.

Les millores han estat presentades pel tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, que ha dit que es “buscarà fer més àgils i simples els processos d’informació ciutadana”, així com posar a l’abast ciutadà l’oferta de la ciutat i avançar cap a la feina conjunta entre administracions.

A partir del mes de setembre s’aplicarà la cita prèvia obligatòria per tramitar l’empadronament en totes les oficines de Barcelona, a excepció de la plaça Sant Miquel, que mantindrà el servei ininterrompudament de dilluns a dissabte i en sis idiomes.

La implantació de la cita prèvia pretén “estalviar temps d’espera a la persona interessada” i agilitar la tasca de les oficines, ja que han explicat que un 61% del total de volum de l’activitat d’aquestes oficines ciutadanes són per tramitar l’empadronament.

DIFERENTS CANALS

L’Ajuntament ha explicat que, al marge de les Oficines d’Atenció Ciutadana, –que van atendre un milió de persones el 2015– existeix un canal telefònic compost pel número 010 i el telèfon de civisme, els quioscos d’autoservei, la informació i tramitació a través dels telèfons mòbils, les xarxes socials i l’Oficina d’Atenció a les Empreses.

A més, existeix un sistema de gestió d’incidències i reclamacions (Iris), un sistema d’agenda i equipaments i el sistema CRM que recull les interaccions ciutadanes amb el consistori.

Han detallat que a l’any 2015 el servei d’Atenció Ciutadana es van tramitar 2.928.221 informacions d’equipaments i agenda de ciutat, 2.895.227 tramitacions, 2.495.177 d’usuaris en el portal de tràmit, 1.261.199 trucades ateses i 1.081.377 de persones van ser ateses a les OAC.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor