L’Ajuntament de Barcelona insta el Circuit de Catalunya a no usar hostesses com a “ornament”

  • Advoca en comissió per oferir suport legal a discapacitats en cas de discriminacions

VilaWeb
Redacció
16.05.2017 - 15:28

Advoca en comissió per oferir suport legal a discapacitats en cas de discriminacions

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

La Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona ha instat aquest dimarts el Circuit de Barcelona-Catalunya que elimini l’ús d’hostesses com a “ornament” en el Gran Premi de F1 i el Mundial de Motociclisme.

En una declaració institucional impulsada per ERC amb el suport de tots els grups, advoca per “eliminar totes les pràctiques que estiguin a l’abast de l’Ajuntament en les quals s’usi el cos de les dones com a reclam per captar l’atenció del públic”, a través d’estereotips que cosifiquen les dones.

La declaració sosté que aquestes accions fomenten la discriminació, la desigualtat i la violència de gènere, i recorda que hostesses del Trofeu Comte de Godó van haver de vestir faldilles i samarretes curtes malgrat el fred.

“Oferir dones joves centrades en els cànons de bellesa estereotipats a un públic majorment masculí, l’única cosa que fa” és generar desigualtat i violència de gènere, perquè dóna a entendre que les dones són objectes de desig a la disposició dels homes, assegura.

Defensa que les tasques d’assistència que desenvolupen aquestes hostesses també poden oferir-les homes, persones de totes les edats i amb cànons de bellesa diferents, “que recullin tots els aspectes físics que hi ha en la societat actual”.

La declaració considera que el treball que desenvolupen les hostesses és necessari i que aquest genera llocs de treball, “però per fer-ho, no fa cal anar semidepullat”, i assegura que el format actual del Circuit Barcelona-Catalunya fomenta aquesta discriminació, la desigualtat i la violència de gènere.

A preguntes de Maria Rovira (CUP), la tinent d’alcalde Laia Ortiz ha explicat que treballen per ampliar criteris en contractacions, licitacions i subvencions, exigint paritat entre homes i dones en aquests treballs, roba adequada al clima i la salut dels treballadors.

DISCRIMINACIONS

A proposta de BComú, ha presentat una declaració per la qual l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (Imdp) es compromet a oferir suport legal a discapacitats víctimes de discriminacions i agressions, i per la qual l’Ajuntament planteja actuar com a acusació popular en els processos que sigui convenient, després que una jove amb síndrome de Down fos agredida en el Metro a principis de maig.

La comissió també ha defensat, a proposta del grup Demòcrata, una declaració a favor dels drets del col·lectiu LGTBI, que insta l’Ajuntament a seguir treballant per garantir-los i evitar la discriminació, també a través de la formació de professionals i de protocols específics.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor