16.05.2017 - 15:28
Advoca en comissió per oferir suport legal a discapacitats en cas de discriminacions
BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)
La Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona ha instat aquest dimarts el Circuit de Barcelona-Catalunya que elimini l’ús d’hostesses com a “ornament” en el Gran Premi de F1 i el Mundial de Motociclisme.
En una declaració institucional impulsada per ERC amb el suport de tots els grups, advoca per “eliminar totes les pràctiques que estiguin a l’abast de l’Ajuntament en les quals s’usi el cos de les dones com a reclam per captar l’atenció del públic”, a través d’estereotips que cosifiquen les dones.
La declaració sosté que aquestes accions fomenten la discriminació, la desigualtat i la violència de gènere, i recorda que hostesses del Trofeu Comte de Godó van haver de vestir faldilles i samarretes curtes malgrat el fred.
“Oferir dones joves centrades en els cànons de bellesa estereotipats a un públic majorment masculí, l’única cosa que fa” és generar desigualtat i violència de gènere, perquè dóna a entendre que les dones són objectes de desig a la disposició dels homes, assegura.
Defensa que les tasques d’assistència que desenvolupen aquestes hostesses també poden oferir-les homes, persones de totes les edats i amb cànons de bellesa diferents, “que recullin tots els aspectes físics que hi ha en la societat actual”.
La declaració considera que el treball que desenvolupen les hostesses és necessari i que aquest genera llocs de treball, “però per fer-ho, no fa cal anar semidepullat”, i assegura que el format actual del Circuit Barcelona-Catalunya fomenta aquesta discriminació, la desigualtat i la violència de gènere.
A preguntes de Maria Rovira (CUP), la tinent d’alcalde Laia Ortiz ha explicat que treballen per ampliar criteris en contractacions, licitacions i subvencions, exigint paritat entre homes i dones en aquests treballs, roba adequada al clima i la salut dels treballadors.
DISCRIMINACIONS
A proposta de BComú, ha presentat una declaració per la qual l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (Imdp) es compromet a oferir suport legal a discapacitats víctimes de discriminacions i agressions, i per la qual l’Ajuntament planteja actuar com a acusació popular en els processos que sigui convenient, després que una jove amb síndrome de Down fos agredida en el Metro a principis de maig.
La comissió també ha defensat, a proposta del grup Demòcrata, una declaració a favor dels drets del col·lectiu LGTBI, que insta l’Ajuntament a seguir treballant per garantir-los i evitar la discriminació, també a través de la formació de professionals i de protocols específics.