L’Ajuntament de Barcelona considera un “error monumental” identificar asil amb jihadisme

  • El coordinador del Pla Barcelona Ciutat Refugi de l'Ajuntament, Ignasi Calbó, ha qualificat aquest dimarts d'"error polític, i monumental" identificar asil amb jihadisme, i ha lamentat que el debat sobre els refugiats hagi entrat en campanya electoral.

VilaWeb
Redacció
21.06.2016 - 14:31

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

El coordinador del Pla Barcelona Ciutat Refugi de l’Ajuntament, Ignasi Calbó, ha qualificat aquest dimarts d'”error polític, i monumental” identificar asil amb jihadisme, i ha lamentat que el debat sobre els refugiats hagi entrat en campanya electoral.

Ho ha declarat després de preguntar-li per les declaracions del ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha assegurat que el Govern espanyol ha rebutjat gairebé deu demandants d’asil del programa de reubicació europeu per estar vinculats al terrorisme o al crim organitzat.

Calbó ho ha dit després d’inaugurar la jornada ‘Societat civil i persones refugiades: Hi ha vies legals per acollir-los a Barcelona?’, organitzada per l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya i l’Ajuntament al Col·legi d’Advocats de Barcelona (Icab).

“Estem confonent la cansalada amb la velocitat”, segons ell, i ha afegit que els casos de refugiats que han arribat a Barcelona són de famílies vulnerables, i que, si els jihadistes arribessin a la ciutat, no ho farien en pastera sinó en avió i amb la documentació en regla.

També ha afirmat que l’Ajuntament ha trobat traves del Govern espanyol: la falta d’informació sobre quan i com arribaran els refugiats, la falta “flagrant” de finançament des del 2011, i a més el bloqueig a nivell europeu per facilitar l’entrada als demandants d’asil.

PLA BARCELONA CIUTAT REFUGI

L’alcaldessa, Ada Colau, va explicar aquest dilluns, a l’acte institucional del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que el Pla Barcelona Ciutat Refugi ha creat un programa complementari per acollir a refugiats no atesos per l’Estat.

Colau va recordar l’ajuda que ha ofert Barcelona a les ciutats receptores –Lesbos, Atenes, Lampedusa–, així com la tasca de portar la veu de la xarxa de ciutats refugi davant d’organismes internacionals com la CE i l’ONU.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor