L’advocat alemany de Puigdemont critica que Berlín encara no hagi refusat de lliurar-lo a Espanya

  • 'No entenc que el govern federal no hagi dit des del principi i per iniciativa pròpia que no aprovaria l'extradició', ha dit

VilaWeb

Europa Press

19.05.2018 - 12:55
Actualització: 19.05.2018 - 18:33

L’advocat alemany de Carles Puigdemont, Wolfgang Schomburg, ha lamentat en una entrevista exclusiva a l’agència DPA ‘el silenci eixordador’ del govern del seu país respecte de l’euroordre emesa per les autoritats espanyoles. ‘No entenc que el govern federal no hagi dit des del començament i per iniciativa pròpia que no aprovaria l’extradició. Nosaltres no volem que els dramàtics afers polítics interns espanyols siguin resolts en territori alemany’, va dir Schomburg a l’agència DPA.

Segons l’opinió de l’experimentat advocat, hauria estat més lògic que el govern de la cancellera Angela Merkel hagués examinat per avançat el cas per aclarir si permetria el lliurament d’una figura com la de Puigdemont.

D’una altra forma, i segons Schomburg, es corre el risc que la justícia es converteixi en una ‘joguina’ de la política, perquè, malgrat totes les evocacions a la independència dels jutges, la diplomàcia continua tenint l’última paraula.

Puigdemont, que s’ha de presentar un cop a la setmana a la policia alemanya, i els seus advocats esperen com respon la fiscalia alemanya a la petició d’extradició per corrupció i malversació de fons públics, de què l’acusa el tribunal Suprem espanyol.

Sigui quina sigui la decisió final de la fiscalia i dels jutges de Slesvig-Holstein, l’última paraula continua sent del govern que encapçala Merkel, subratlla Schomburg. En comptes d’una extradició, l’advocat alemany advoca perquè Berlín proposi una iniciativa de pau a favor d’Espanya i en interès europeu.

Schomburg és un prestigiós advocat penalista, ex-jutge del Tribunal Suprem d’Alemanya i amb una llarga experiència en tribunals internacionals com el Tribunal Penal Internacional per a l’antiga Iugoslàvia (TPII), a la Haia, i en el de Rwanda, amb seu a Arusha (Tanzània).

El 2001, Schomburg es va convertir en el primer ciutadà alemany a ser elegit per l’Assemblea General de Nacions Unides per integrar un tribunal penal internacional. ‘Sense coratge no s’aconsegueix res’, va assenyalar el prestigiós jurista a DPA en repassar la seva trajectòria.

Més informació: L’important currículum de Wolfgang Schomburg, l’advocat encarregat d’evitar l’extradició de Puigdemont

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor