L’Acadèmia Catalana de Música pren forma i s’estrenarà al novembre

  • El primer acte serà un fòrum anual de debats i conferències i se celebrarà a Barcelona

VilaWeb

Redacció

15.09.2017 - 02:00
Actualització: 15.09.2017 - 07:18

L’Acadèmia Catalana de Música s’estrenarà el 23 de novembre amb un acte públic a Barcelona. Fa dos anys que l’entitat es gesta i ha organitzat un fòrum anual que acollirà debats i conferències, segons que va explicar ahir el fundador de l’Acadèmia, el cantautor Gerard Quintana. S’hi abordaran els diferents elements que conformen la cadena de valor de la música: educació, creació, producció i exhibició o mercats.

Segons Quintana, el repte de l’Acadèmia és que el sector musical, sovint ha estat enfrontat i molt parcel·lat, comparteixi un projecte comú. En aquests moments la institució compta amb 23 entitats associades i un dels grans reptes serà l’organització dels Premis de l’Acadèmia Catalana de la Música, que és previst que s’entreguin per primer cop en l’edició del 2018 del fòrum. Tot i que no ha revelat gaires detalls, Quintana ha dit que la voluntat és que els premis es mantinguin al marge dels criteris comercials i ha assegurat que defugiran la fórmula dels Oscar.

Aquest primer fòrum comptarà amb dues sessions de debat. La primera porta per títol ‘Educar musicalment en l’excel·lència’ i la segona s’ha proposat fer una reflexió sobre les polítiques musicals dels ajuntaments al voltant de la música del país. Entre els objectius de la iniciativa hi ha el de propiciar el ‘networking‘ entre tots els socis i entitats que formen part de l’Acadèmia amb la voluntat que, almenys un cop l’any, es trobin i es coneguin entre ells. A més, també proposa convertir-se en un espai de formació continuada i de contrast d’experiències, i també ha de permetre donar visibilitat a les activitats que organitza l’Acadèmia cap al mateix sector però també cap a la ciutadania en general.

L’Acadèmia Catalana de la Música vol aplegar tot el sector de la música del país: músics amateurs i professionals de tots els gèneres, representants de la indústria, festivals, discogràfiques, representants i mànagers, entitats de gestió, sales de música en viu, centres d’ensenyament públics i privats, estudis de gravació, crítics musicals, entre altres.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor