L’abat de Montserrat reclama unitat a tots els partits i institucions per fer front a la pandèmia: “És moment de sumar”

  • Josep Maria Soler augura

VilaWeb
26.04.2020 - 22:24
Actualització: 26.04.2020 - 22:26

El pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha reclamat unitat a tots els partits polítics i institucions perquè se centrin en fer front a la pandèmia. “En aquests moments, sense que ningú renunciï als programes, visions i opcions pròpies, el que cal és treballar per mirar de trobar tots junts una sortida a la situació”, ha explicat en una entrevista emesa aquest diumenge per la Xarxa de televisions locals la vigília del 27 d’abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat. Soler ha augurat que, després de la crisi pel coronavirus, hi ha “un futur d’esperança”, però ha advertit que hi haurà “dificultats”.

L’abat ha demanat evitar trencaments a nivell social davant una possible crisi econòmica i ha assenyalat que això demana esforç i treball conjunt de tothom. És moment de sumar sense renunciar a la diversitat legítima que tenim, per reconstruir la societat ens hi hem de posar tots, ha remarcat.

Soler també ha aprofitat per demanar que, en motiu de la diada de Montserrat de dilluns, la moreneta ajudi els malalts i doni força als sanitaris. ‘Que tot això ens serveixi per ser millors persones, ha demanat.

‘L’angoixa forma part de la vida humana’, ha dit, encara que ha reconegut que la situació actual es fa difícil d’explicar. L’abat també ha volgut posar en valor la tasca  que l’església està fent per fer front al coronavirus. Així, ha recordat la feina de Cáritas o entitats socials de pobles dedicades a col·lectius vulnerables. ‘Del que es tracta és d’ajudar, estimar i servir les persones, tant si és més conegut com si ho és menys’.

El futur de Montserrat

Soler no ha volgut detallar quan es podrà reobrir el monestir i ha dit que caldrà veure com i quan s’inicia el desconfinament. Tot i això, ha dit que ‘durant uns mesos Montserrat no serà el Montserrat d’abans’. A més, ha indicat que de moment el monestir ja ha canviat perquè no hi ha ni pelegrins ni visitants a causa del confinament. A l’entrevista, l’abat també ha augurat que el coronavirus evidentment deixarà empremta al monestir. Tot i això, ha assegurat que volen continuar al servei de la cultura perquè forma part de la idiosincràsia de Montserrat, ser un lloc de trobada de creients i no creients.

La religió i els joves

L’abat també ha lamentat que gran part dels joves desconeixen el fet cristià. En aquest sentit, ha assenyalat que això també implica un pèrdua de coneixement cultural perquè no s’ha mantingut la línia de transmissió. S’han perdut coneixements que formen part de la nostra societat, com a persones i com a poble, ha dit.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor