08.09.2017 - 18:07
VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
L’equip del Grup de Robòtica i Mecatrónica (GROMEP) del campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) s’ha proclamat este divendres vencedor del Concurs nacional de robots humanoides (CEABOT 2017), que s’ha celebrat esta setmana a Gijón en el marc de les XXXVIII Jornades d’Automàtica, informa la institució acadèmica.
En esta edició, els equips participants havien de completar cinc proves amb els seus robots: una carrera d’anada i tornada salvant obstacles; combats de sumo; una carrera pujant i baixant una xicoteta escala amb escalons de tres centímetres d’altura; una prova de visió en la qual els robots decodificaban codis QR per a identificar el major nombre d’obstacles possibles; i una última prova lliure, inclosa per primera vegada enguany en la competició, en la qual cada equip mostrava les principals destreses de les seues humanoides.
L’equip de la UPV ha quedat primer en les proves de sumo, visió i escala; i segons en la prova d’obstacles i lliure. En esta última, els robots del GROMEP van mostrar la seua habilitat per a seguir una trajectòria entre dos línies.
Estos resultats han permès a l’equip del campus d’Alcoi de la UPV proclamar-se de nou campió de CEABOT. Es tracta de la cinquena ocasió en els últims sis anys en què el GROMEP-UPV s’alça amb el primer lloc d’esta competició nacional, destaca la universitat valenciana en un comunicat.
COMPONENTS DE L’EQUIP
L’equip de la UPV estava format per Iván Ortiz Trujillo, estudiant de 4º curs del grau d’Enginyeria Mecànica; Jordi Armengol Miralles, de 3º curs del grau d’Enginyeria Elèctrica; i Sergio Tortosa Benedito, de 4º curs del grau d’Enginyeria Informàtica.
En la preparació de les proves també van participar Thelma Rosario Domingo Martínez, alumna mexicana que ha estat este curs amb una beca Promoe en la titulació d’Informàtica, Marc Higeo Puig, alumne de 4º d’Enginyeria Mecànica i Adrián Benavent Pla, alumne de 4º d’Enginyeria Elèctrica. Tots ells coordinats pels professors Jaime Masiá (Departament d’Enginyeria Mecànica i de Materials) i Juan Ramón Rufino (Departament d’Enginyeria Electrònica).
“Este nou èxit suposa un reconeixement al treball que duem a terme des de les nostres aules. A més, per als alumnes és una experiència molt positiva, ja que poden plasmar fora d’elles tots els coneixements que van adquirint”, destaca Jaime Masiá.