La UAO CEU obté una Càtedra Unesco sobre pau, solidaritat i diàleg intercultural

  • La Universitat Abat Oliba (UAO) CEU ha obtingut una Càtedra Unesco dedicada a la pau, la solidaritat i el diàleg intercultural per desenvolupar un programa de quatre anys de formació, investigació i divulgació amb projectes d'aquest àmbit que promoguin valors inscrits en els denominats Objectius de Desenvolupament Sostenible.

VilaWeb
Redacció
18.09.2017 - 14:06

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

La Universitat Abat Oliba (UAO) CEU ha obtingut una Càtedra Unesco dedicada a la pau, la solidaritat i el diàleg intercultural per desenvolupar un programa de quatre anys de formació, investigació i divulgació amb projectes d’aquest àmbit que promoguin valors inscrits en els denominats Objectius de Desenvolupament Sostenible.

En un comunicat aquest dilluns, la universitat ha explicat que tindrà objectius com la realització d’un mapa interactiu sobre la Pau, que inclourà programes elaborats de l’ONU, i la recopilació digital del conjunt d’instruments jurídics adoptats pel sistema d’aquesta organització relacionats amb la temàtica del programa.

Formarà la Càtedra Unesco ‘Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural’ un equip interdisciplinari de periodistes, experts en comunicació, juristes, economistes, sociòlegs, psicòlegs, educadors i altres professionals, entre els quals figuren professors de la UAO CEU com Carmen Parra –que dirigirà la càtedra–, Andreu Barrabino, Swen Seebach i Silvia Loewe, al costat de docents d’altres universitats americanes i europees.

Algunes de les iniciatives incloses en el projecte es troben ja en marxa, com l’organització d’un seminari sobre l’impacte dels programes d’educació per a la pau en diferents països, que s’organitzarà el 2018 en col·laboració amb la Universitat per a la Pau a San José, Costa Rica.

També s’està desenvolupant la investigació ‘Contribució del sistema de les Nacions Unides a la promoció de la pau: passat, present i futur’, un encàrrec realitzat per la Unesco a la universitat que ha organitzat diverses reunions internacionals i té previst publicar al gener un document final.

XARXES INTERUNIVERSITÀRIES

La càtedra s’emmarca al Programa University Twinning and Networking Scheme (Unitwin), un instrument impulsat des de fa 25 anys per Unesco per crear xarxes interuniversitàries que intercanviïn coneixements i reflexions en benefici de la cooperació i la solidaritat entre diferents parts del món.

Aquest programa també permetrà a la UAO CEU incorporar-se a les xarxes creades dins del Programa de la Dècada Internacional per a l’Acostament de les Cultures.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor