La UAB participa en un projecte europeu sobre el paper universitari en la innovació i el desenvolupament

  • La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) serà una de les sis d'Europa que participarà en un projecte que investigarà el paper de les universitats en la innovació i el desenvolupament del territori.

VilaWeb
Redacció
06.10.2016 - 16:51

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 6 (EUROPA PRESS)

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) serà una de les sis d’Europa que participarà en un projecte que investigarà el paper de les universitats en la innovació i el desenvolupament del territori.

Es tracta del projecte Runin –acrònim de ‘the Role of Universities in Innovation and Regional Development’– que coordinarà la Universitat de Stavagner UiS de Noruega i, a més de la UAB, també hi seran presents l’Aalborg University (Dinamarca), la Universitat de Lincoln (Regne Unit), la Universitat de Twente (Països Baixos), la Linköping University (Suècia) i la Universitat d’Aveiro (Portugal), segons ha informat el centre universitari en un comunicat.

Tindrà una durada de quatre anys, un pressupost de 3,7 milions d’euros i inclou un programa de formació per a investigadors innovadors per a 14 estudiants de doctorat, que s’incorporaran a programes d’aquest grau de les universitats participants, en organismes públics i privats relacionats amb el desenvolupament regional.

La investigació s’estructurarà en quatre grans àrees, ‘la gent i les xarxes’, ‘polítiques i intervencions’, ‘llocs i territoris’ i ‘pràctiques i governament’.

La UAB acollirà dos estudiants d’aquest programa que participaran en el Doctorat en Economia, Gestió i Organització, que analitzaran, per una banda, el tipus de col·laboració entre universitat i empresa i com afecta la supervivència de la companyia en un entorn competitiu i, per l’altra, desenvolupar el concepte de quàdruple hèlix, és a dir, ampliar la triple hèlix (universitat, empresa i administració) amb el paper del ciutadà.

El projecte forma part de les Innovative Training Networks (ITN) del programa Marie Sklodowska-Curie en el marc del programa Horitzó 2020.

Totes les universitats participants estan adscrites a la xarxa European Consortium of Innovative Universities (ECIU).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor