09.09.2017 - 10:20
|
Actualització: 09.09.2017 - 13:05
La Sindicatura Electoral ha nomenat els síndics de demarcació, és a dir, les persones encarregades de vetllar pel bon funcionament del referèndum i de garantir la transparència i l’objectivitat del procés electoral. El web referendum.cat recull els quinze síndics, entre els quals hi ha cinc presidents, cinc vocals i cinc secretaris per cadascuna de les quatre demarcacions de Catalunya i per la Vall d’Aran.
La llei del referèndum d’autodeterminació, aprovada dimecres al parlament, fixa que la Sindicatura Electoral, també nomenada dimecres, és l’organisme encarregat de nomenar els síndics de demarcació i en designa el vocal i el secretari.
Aquests són els càrrecs designats:
Sindicatura Electoral de l’Aran
Maria Carme Vilanova Ramon, presidenta
Vicens Bitrià Àguila, vocal
Armand Simon Llanes, secretari
Sindicatura Electoral de Barcelona
Roc Fuentes i Navarro, president
Susana Romero Soriano, vocal
Antoni Fitó i Baucells, secretari
Sindicatura Electoral de Girona
Jordi Casadevall Fusté, president
Josep Maria Llistosella i Vila, vocal
Jordi Díaz Comas, secretari
Sindicatura Electoral de Lleida
Mariona Lladonosa Latorre, presidenta
Alexandre Sàrraga Gómez, vocal
Simeó Miquel Roé, secretari
Sindicatura Electoral de Tarragona
Xavier Faura i Sanmartin, president
Montserrat Aumatell i Arnau, vocal
Marta Cassany i Virgili, secretària
Els partits i les entitats ja es poden acreditar
Ahir al vespre la Sindicatura Electoral també va activar el termini perquè els partits polítics i les entitats civils puguin acreditar-se i participar en el referèndum. El fet d’acreditar-se dóna dret, entre d’altres a disposar del 30% dels espais públics destinats a la campanya, tal com estableix l’article 11 de la llei del referèndum, d’acord amb el nombre de signatures presentades. El 70% restant és per a les formacions polítiques amb representació al parlament. Així mateix, l’acreditació dóna dret a disposar, en la mateixa proporció, dels espais informatius públics gratuïts en els mitjans de comunicació públics.
Les organitzacions socials interessades a prendre part del procés del referèndum poden presentar sol·licitud davant la Sindicatura Electoral de Catalunya entre el segon i el cinquè dia a partir de l’aprovació de la llei del referèndum. La inscripció pot fer-se a través de correu electrònic, i també es poden formular dubtes i consultes.