02.04.2016 - 02:00
|
Actualització: 04.04.2016 - 10:11
Sabeu qui talla el bacallà a Barcelona? La Ruta del Bacallà de Barcelona ens mostra alguns dels millors restaurants de la ciutat on cuinen l’autèntic bacallà Gadus Morhua i les bacallaneries on el tallen i el curen artesanalment.
Organitzada pel Gremi de Bacallaners de Catalunya i la marca de cervesa Inedit, la ruta d’enguany té trenta-quatre establiments culinaris i catorze bacallaneries que, fins al 17 d’abril, oferiran menús gastronòmics, platets i tastets per a mostrar les mil i una maneres de cuinar el bacallà, un dels productes gastronòmics més versàtils de la cuina catalana.
Els plats se serveixen maridats amb la cervesa Inedit, creada l’any 2008 per Ferran Adrià, l’equip de sommeliers d’elBulli i els mestres cervesers de Damm. Es pot tastar a tots els restaurants de la ruta. Segons els organitzadors, és una beguda molt apropiada per a maridar amb bacallà.
Bruno Oro rep el seu pes en bacallà
Una de les novetats més destacades d’enguany ha estat el lliurament del primer premi ‘Bacallà Novell’, que té l’objectiu de convertir un personatge públic en un expert bacallaner cada any. El guanyador ha estat l’actor Bruno Oro, que ha rebut el seu pes en bacallà i ha estat premiat amb una classe magistral de tall artesanal impartida pels bacallaners David i Ricard Perelló, de Perelló 1898, i una classe de cuina d’Oswaldo Brito i Bernat Bermudo, els xefs del Mano Rota.