La primera Intifalla després de Rita Barberá

  • Les protestes al final de cada 'mascletà' es mantenen per cinquè any consecutiu

VilaWeb
Redacció
05.03.2016 - 02:00
Actualització: 05.03.2016 - 14:06

Amb cinc anys a l’esquena, l’anomenada Intifalla s’ha convertit en una tradició més de les Falles de València. Va néixer el 2012, arran de la Primavera Valenciana, com a espai de protesta de molts col·lectius i lluites del País Valencià sota el balcó de l’Ajuntament de València al final de cada ‘mascletà’.

Així s’han anat repetint els últims quatre anys de Rita Barberá com a batllessa i ‘han contribuït a la seva caiguda i a l’erosió del règim del PP’, consideren els organitzadors:  ‘Ens sentim part d’aquesta victòria.’ Enguany, amb un nou govern al cap i casal, hom es preguntava si es mantindrien. La resposta, via Facebook, va ser clara: ‘És cert que les coses han canviat, seria ingenu dir el contrari, però com sempre hem dit, el canvi real no depèn de cap procés electoral.’

I afegien: ’Continuarem omplint els espais de la nostra festa de lluites i de consignes, de reivindicacions i d’anhels, perquè sense un poble actiu i combatiu no hi ha canvi possible. I perquè sense crítica i sàtira no hi ha Falles ni festes populars.’

Com els anys anteriors, doncs, la Intifalla ha convidat una quinzena llarga de lluites i reivindicacions dels moviments socials i dels col·lectius de base del país a assistir a cada mascletada. Des de dimarts passat ja hi ha hagut protestes contra la corrupció, en favor de la vaga d’estudiants d’aquesta setmana, en homenatge a les víctimes de l’accident del metro de València i per la reobertura d’una RTVV ‘popular i en català’. Avui la protesta s’ha centrat en la greu crisi de refugiats a Europa i la manca de resposta de la UE, i demà es donarà suport a les entitats i moviments de defensa del territori. El calendari intifaller es mantindrà, sota el balcó de l’ajuntament, fins el dia 19.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor