24.05.2017 - 19:24
Exigents.cat, el primer think tank col·laboratiu, obert a tothom, vol que entitats, organitzacions i persones a títol individual plantegin els reptes i les propostes sobre com ha de ser la Catalunya del futur. A la sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), s’ha presentat la plataforma, concebuda perquè hi puguin participar lliurement tots catalans i amb l’objectiu de recuperar el debat, les idees, les propostes, amb l’objectiu de dibuixar entre tots com ha de ser el país del futur, la Catalunya del futur.
La plataforma impulsa el primer Congrés Participatiu Catalunya i Futur, un procés obert, en línia i amb actes i accions presencials, amb el qual ens comprometem, mitjançant totes les idees i propostes que es vagin recollint, a influir de manera decisiva en la construcció del futur del nostre país. Es vol influir en les associacions, institucions, organismes, ens internacionaIs… I de manera totalment oberta i transparent.
Es faran servir totes les idees i propostes que es vagin recollint de de cara a obrir camins, oferir visió, inspiració, perspectiva… Es vol fomentar el debat, però també es pretén que totes les propostes es concretin com més aviat millor. Per això, exigents.cat engega aquest congrés participatiu, que, amb la col·laboració de tothom, ha de ser capaç de traslladar públicament ‘Quina Catalunya vol ser Catalunya’.
Així mateix, el congrés vol fer la funció que, fa 40 anys, va fer el Congrés de Cultura Catalana. És un procés que s’ha engegat avui, que durarà 12 mesos i que acabarà amb sis sessions sectorials a sis ciutats del país i una sessió de cloenda a Barcelona. Al cap d’un mes (maig 2018, 50 anys després del maig del 68 a Paris), tindrà lloc un Congrés Internacional que donarà projecció a la feina feta i servirà per llançar un missatge positiu des de Barcelona al món.