La Perla 29 retrata el declivi d’una família de Londres i el seu desencantament polític a ‘Sopa de pollastre amb ordi’

  • L'obra, dirigida per Ferran Utzet, es presenta com a 'oportuna, però no oportunista' davant la situació política a Catalunya

VilaWeb

ACN

06.02.2018 - 12:10
Actualització: 06.02.2018 - 14:03

Un desencantament políti. Això és el que narra la nova producció de La Perla 29 a ‘Sopa de pollastre amb ordi’ d’Arnold Wesker i dirigida per Ferran Utzet. Un desencantament que es mostra a través del declivi d’una família, molt polititzada, al llarg dels anys. L’obra arrenca el 1936 amb la manifestació antifeixista de Cable Street al barri de l’East End a Londres i acaba el 1956, amb l’alçament anticomunista d’Hongria. El director del muntatge ha considerat que l’obra pot ressonar a l’actual situació política catalana, però ha negat que sigui ‘l’obra del procés’. De fet, Utzet també ha negat que sigui una obra oportunista i ha defensat, en canvi, que és oportuna. Al muntatge, que s’estrena hi actuen Míriam Alamany, Màrcia Cisteró, Ricard Farré, Pol López, Maria Rodríguez, Josep Sobrevals i Lluís Villanueva. L’espectacle es podrà veure del 14 de febrer al 8 d’abril a la Biblioteca de Catalunya.

‘Sopa de pollastre amb ordi’ és la primera obra de la trilogia del dramaturg anglès Arnold Wesker (‘Arrels’ (1959) i ‘Estic parlant sobre Jerusalem’ (1960)). Narra la història d’una família de classe obrera, els Kahn, en un món que canvia a tota velocitat. L’obra mostra com el temps erosiona, lentament i implacable, tot el que es troba per davant. La Perla 29 ha indicat que ‘la progressiva pèrdua de conviccions, somnis i ideals polítics, la passivitat i la negativitat davant les injustícies, es presenten en paral·lel a la desintegració de la família Kahn, cada cop més fragmentada i desunida’. Seguint les vides de set personatges que un dia van lluitar junts per construir un món millor, Wesker exposa diferents posicionaments davant els ideals i la vida, però alhora construeix un fresc familiar enormement emocionant i colpidor.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor