24.12.2017 - 11:54
|
Actualització: 24.12.2017 - 11:56
La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives preveu ampliar el 2018 la xarxa valenciana d’agents d’igualtat fins a un total de 78 entitats locals del País Valencià, per al que comptarà amb un pressupost de 2,6 milions d’euros. L’objectiu, segons la vice-presidenta i consellera, Mónica Oltra, és consolidar el nou model durant el proper exercici.
Enguany, la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat s’ha posat en funcionament amb un nou model que abans gestionava una empresa privada i ara ho fan directament les entitats locals, detalla la Generalitat en un comunicat. Per a això, la Conselleria ha invertit al llarg de 2017 fins a 1,9 milions d’euros que han permès la contractació de 23 agents d’igualtat més de les que hi havia amb els anteriors Infodonas.
Oltra ha destacat que es tracta d’una ‘aposta fonamental d’aquest govern per la proximitat, el municipalisme i per les polítiques d’igualtat entre homes i dones vinculades al territori’. A més, ha dit que suposa una millora del servei en passar de trenta-dos agents d’igualtat d’Infodona fins als setanta-vuit agents que hi haurà a la nova xarxa el 2018, un per cada ens local.
En concret, els pressupostos del pròxim exercici inclouen setanta-quatre municipis i quatre mancomunitats: la Ribera Alta, La Vega, l’Alcoià i El Comtat i la Safor. L’import subvencionat per Igualtat a cada municipi s’incrementarà en el pròxim any fins als 33.400 euros, enfront dels 25.000 que es destinaven el 2017.
A més, igual que aquest any, la subvenció estarà destinada a finançar la contractació pels ajuntaments d’un agent d’igualtat, amb la finalitat de promoure i integrar aquest prisma en les polítiques municipals i prestar assessorament especialitzat a dones.
Contra la feminització de l’empobriment
La Conselleria d’Igualtat se centra en tres prioritats en la nova xarxa: ‘lluitar contra la feminització de l’empobriment, desmuntar el patriarcat i els estereotips de gènere’ i, en la mateixa línia, ‘ajudar en les tasques de prevenció, detecció i derivació en els casos de violència de gènere’, ha apuntat la titular del departament.
La funció dels agents d’igualtat és actuar com a dinamitzadors de les xarxes, serveis autonòmics i locals amb perspectiva de gènere, a més de treballar conjuntament amb els coordinadors d’igualtat dels centres educatius i amb el personal responsable de les campanyes de cribratge universal de Sanitat.
La vicepresidenta ha incidit també que el canvi de model permet l’ampliació de l’horari del servei, ja que les anteriors agents d’igualtat tenien una jornada de treball de 30 hores setmanals, mentre que els integrants de la nova Xarxa d’Agents d’Igualtat estan contractades amb una jornada mínima de 35 hores setmanals.