La nova Sala Beckett i el Centre de Convívio, finalistes Premis FAD d’Arquitectura

  • La nova Sala Beckett al barri del Poblenou de Barcelona, el Museu de les Col·leccions Reals de Madrid, el Centre de Convívio a Grândola de Portugal, el Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona a Vic (Barcelona) i l'edifici 110 Rooms de Barcelona han estat seleccionats finalistes dels Premis FAD d'Arquitectura 2017.

VilaWeb
Redacció
12.05.2017 - 16:35

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

La nova Sala Beckett al barri del Poblenou de Barcelona, el Museu de les Col·leccions Reals de Madrid, el Centre de Convívio a Grândola de Portugal, el Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona a Vic (Barcelona) i l’edifici 110 Rooms de Barcelona han estat seleccionats finalistes dels Premis FAD d’Arquitectura 2017.

Aquest divendres han decidit els finalistes dels 59 Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, FAD Internacionals i FAD de Pensament i Crítica convocats per l’Associació Interdisciplinària de Disseny de l’Espai (Arquin-FAD).

El de la Sala Beckett-Obrador Internacional de Dramatúrgia és un projecte d’Eva Prats i Ricardo Flores, i s’ha escollit per la seva intervenció en una antiga cooperativa obrera fent valer la “pàtina històrica de l’edifici”.

El jurat també ha valorat de l’edifici 110 Rooms –projecte col·lectiu d’Alfredo Lérida, Anna Puigjaner, Guillermo López i Maria Charneco– la seva “sàvia relectura dels edificis d’habitatges entre mitjanes inserides a les illes de cases de l’Eixample”.

El Museu de les Col·leccions Reals ha estat destacat per la seva condició múltiple de proveir un espai per mostrar obres de grans dimensions i construir una arquitectura monumental i sòbria.

El centre portuguès, dels arquitectes Manuel Aires Mateus i Francisco Aires Mateus, és un volum monolític i abstracte en què el caràcter de massa preval per a l’ús d’un únic color en tot l’edifici i per a l’eliminació de qualsevol element o detall figuratiu.

Finalment, al centre mèdic situat a Vic, obra de Jordi Comas i Anna Pont, se li reconeix una estratègia clara en l’ús de la tècnica constructiva i la identificació de la gestió energètica relacionada amb l’ús d’aquest edifici que s’autoregula termodinàmicament.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor