28.09.2015 - 18:15
|
Actualització: 28.09.2015 - 21:32
Un grup de científics de la NASA ha trobat proves que a Mart hi ha aigua salada en estat líquid. Són proves que demostren que l’aigua corre per la superfície del planeta d’una manera intermitent. Concretament, són ‘sals hidratades’ que corren per les parets dels cràters durant les èpoques més càlides i desapareixen quan la temperatura davalla.
L’estudi ha estat publicat a la revista Nature Geoscience i l’ha anunciat el director de ciència planetària de la NASA, Jim Green. La troballa ha estat possible gràcies a les observacions de l’orbitador MRO de la NASA. Les imatges preses s’han estudiat amb el CRISM, un espectròmetre d’imatge que serveix per a identificar els minerals i més composts de la superfície de Mart.
L’origen de l’aigua que forma aquests corrents superficials (o RSL, que és la sigla emprada en medis científics) encara és incert. Una de les possibilitats és que l’aigua sigui present a les capes subterrànies del planeta i que surti a la superfície per la fusió del gel quan puja la temperatura. També hi ha qui creu que es podria formar del vapor d’aigua expulsat per l’atmosfera del planeta. Finalment, no es descarta la presència d’un aqüífer. Amb tot, d’aquestes possibilitats no se n’ha confirmada cap.
Segons The Guardian, que cita els científics de la NASA, el descobriment fa augmentar les probabilitats que a Mart hi hagi alguna forma de vida.