‘La Mort i la Donzella’, de l’Institut Valencià de Cultura, triomfa als premis Max

  • Joan Carreras ha estat guardonat com a millor actor i Mireia Aixalà com a millor actriu

VilaWeb
Fotografia: EFE/Luis Tejido.

Redacció

05.10.2021 - 08:59
Actualització: 05.10.2021 - 17:42

Joan Carreras, com a millor actor per l’obra Història d’un senglar, Mireia Aixalà, com a millor actriu per Les tres germanes, i Nao Albet i Marcel Borràs com a millors directors d’escena per Atraco, paliza y muerte en Agbanäspach, figuren entre els guanyadors principals dels XXIV premis Max de les Arts Escèniques, lliurats ahir al Teatre Arriaga de Bilbao. La Mort i la Donzella, de l’Institut Valencià de Cultura, ha estat de les més guardonades, amb tres premis: millor escenografia, millor espectacle de dansa i millor disseny d’il·luminació. Durant la gala s’ha donat suport als tècnics teatrals pel conflicte que mantenen amb l’institut espanyol d’arts escèniques i de la música per la convocatòria d’ocupació pública.

També han guardonat Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique, per la millor adaptació o versió d’obra teatral per Les tres germanes, mentre que la companyia de Badalona Xirriquiteula Teatre ha rebut el premi al millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar per l’obra Laika. A més, l’actriu Gemma Cuervo ha rebut el Premi Max d’Honor 2021 en reconeixement a la seva vasta trajectòria de mans de la seva filla, la també actriu Cayetana Guillén Cuervo, que, emocionada, ha agraït a la seva mare l’esforç magnífic. L’actriu ha estat rebuda amb una gran ovació i el teatre de peu i no ha pogut contenir llàgrimes d’emoció: “En aquest moment, em sento plena d’amor. Sóc feliç.”

També ha rebut tres guardons El bar que se tragó a todos los españoles –millor autoria teatral, millor espectacle de teatre i millor disseny d’espai escènic–, del Centro Dramático espanyol (CDN – INAEM).

L’actuació de l’actor i músic bilbaí Asier Etxeandia ha obert i tancat una gala en la qual han intervingut l’escriptor Bernardo Ataxaga i Yogurinha el personatge creat el 1994 per les Fellini i símbol al País Basc de la llibertat sexual.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor