‘La mort de Guillem’ triomfa als III Premis de l’Audiovisual Valencià

  • Ha aconseguit els premis a Millor Llargmetratge, Millor Actriu Protagonista, per a Glòria March, i Millor Guió, per a Alfred Pérez-Fargas i Roger Danés

VilaWeb
Europa Press / Redacció
22.11.2020 - 09:38
Actualització: 22.11.2020 - 10:47

El film La mort de Guillem ha triomfat als tercers Premis de l’Audiovisual Valencià, que organitzen l’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. El film, que narra la història de la família del jove Guillem Agulló, assassinat per un grup feixista fa vint-i-cinc anys, ha aconseguit els premis a Millor Llargmetratge, a Millor Actriu Protagonista, per a Glòria March, i Millor Guió, per a Alfred Pérez-Fargas i Roger Danés.

L’actriu Empar Ferrer ha rebut el Premi d’Honor que atorga la conselleria de Cultura per la seva “extensa trajectòria i la profunda vinculació al sector audiovisual valencià”. Ferrer ha interpretat multitud de papers a films i sèries de televisió. Pel que fa al cinema, té una trajectòria que abasta una trentena de films com ara Con el culo al aire, Que nos quiten lo bailao, Celos, Soldados de Salamina, Volavérunt, El viaje de Carol i Las 13 rosas. L’actriu, a més, és coneguda per haver participat a nombroses sèries, com ara Amar en tiempos revueltos, Hospital Central, Les moreres, Negocis de família, Gran Reserva i Aquí no hay quien viva.

La gala ha estat presentada per Núria Roca. S’hi ha rendit homenatge a Luis García Berlanga i Ennio Morricone, i els grups La Fumiga i Peter Gun & The Paper Hats hi han posat el toc musical. A banda, hi han assistit al conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo; la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el president de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Pep Llopis; el director general, Abel Guarinos, i el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia, José Luis Moreno, de l’Institut Valencià de Cultura; i representants de diferents institucions valencianes, segons que ha detallat la Generalitat en un comunicat.

Els altres films premiats

El premi a Millor Llargmetratge Documental ha estat per a The Mistery of the Pink Flamingo, dels Germans Polo i Japonica Films, que s’ha endut dos guardons més: el de Millor Direcció Artística ha estat per a Carla Fuentes i el premi a Millor So, per a Leticia Argudo.

El film La boda de Rosa, que també era una de les favorites, ha aconseguit els premis a Millor Direcció, per a Icíar Bollaín, i a Millor Direcció de Producció, per a Cristian Guijarro.

El film Coses a fer abans de morir ha aconseguit quatre guardons. Un ha estat per a Sergio Caballero, com a Millor Actor Principal; Cristina Fernández Pintado i Ángel Fígols han guanyat els premis a Millor Actriu i Millor Actor de Repartiment, i Jose Zapater i Noelia Pérez s’han endut el premi a la Millor Música Original.

Un cercle en l’aigua ha obtingut dos guardons, un pel treball d’Inés Liverato, que ha guanyat el premi a Millor Vestuari; i l’altre per a Vicen Beti i Fina Espert a Millor Maquillatge i Perruqueria.

Sara Marco Caballero ha obtingut el premi a Millor Muntatge i Postproducció per Lobster Soup; i Celia Riera ha estat la guardonada a Millor Direcció de Fotografia i Il·luminació pel seu treball a La receta del equilibrio.

Sèries premiades

D’altra banda, el jurat ha atorgat el premi a la Millor Sèrie a Parany, de Pro Ficció TV, SL. La memòria rescatada, dels Somnis de la Formiga Vermella SLU, ha obtingut el guardó a Millor Sèrie Documental.

El premi a Millor Curt de Ficció ha estat per a Stanbrook, de Nakamura Films, SL i Nephillim Produccions, SL; el Millor Curt Documental ha estat Apatxe, de Calibrant Produccions, SL.; el premi a Millor Curt d’Animació ha estat per a Rutina, la prohibició, d’Hampa Studio, SL; i el premi al Millor Videojoc l’ha obtingut Summer in Mara, de Chibig.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor