La llista gastronòmica ‘The World’s Best 50 Restaurants’ celebra a Barcelona els seus 15 anys

  • La cita congrega Ferran Adrià, René Redzepi, Joan Roca, Massimo Bottura i Daniel Humm

VilaWeb
Redacció
27.06.2017 - 17:40

La cita congrega Ferran Adrià, René Redzepi, Joan Roca, Massimo Bottura i Daniel Humm

BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

La revista ‘Restaurant’, que elabora la llista ‘The World’s Best 50 Restaurants’, ha celebrat a Barcelona el 15è aniversari en un acte a Barcelona amb el xef barceloní Ferran Adrià com a amfitrió de l’esdeveniment.

La celebració ha comptat amb cinc dels xefs que han ocupat el primer lloc de la llista en els 15 anys d’història: el més destacat ha estat Ferran Adrià per ser per primera vegada el nombre u de la llista el 2002 amb l’ara tancat elBulli, que en total és va proclamar cinc vegades guanyador de la llista –2002, 2006, 2007, 2008 i 2009–.

També han participat en la celebració integrants del podi dels millors del món, com el cuiner René Redzepi –del Noma, cinc vegades guanyador–, Joan Roca –Celler de Can Roca, bicampió–, Massimo Bottura –Osteria Francescana, guanyador el 2016– i Daniel Humm –Elevin Madison Park, guanyador el 2017–.

Cadascun d’ells ha compartit a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm de la capital catalana la seva visió personal sobre el futur de la gastronomia en els conferències #50BestTalks.

A més, com a mestre de cerimònies, Ferran Adrià s’ha encarregat de dirigir una experiència gastronòmica especial i en exclusiva per a cuiners i convidats a la celebració.

En aquesta experiència en el restaurant Bravo 24 (W Hotel Barcelona) han cuinat diferents xefs de Barcelona que van formar part d’elBulli oferint una combinació de cuina tradicional i contemporània en una reinterpretació dels tapis.

Han participat Carles Abellán –Bravo–, Albert Adrià –Tiquets Pakta, Fulla Santa, Celler 1900, Nen Vell i Enigma–, José Andrés –Thinkfood Group–, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas –Gaudir–, Eugeni de Diego –elBulliLab–, Rafa Morales –Grup Iglesias–, Albert Raurich –Dues escuradents, Dues pebrots–, Jordi Roca –Celler de Ca Roca–, Toni Romero –Suculent–, Marc Singla –La Mar Salada–, i Rafa Zafra –Estimar–.

Així mateix, també han participat amb els seves elaboracions Christian Escribà, amb la seva proposta dolça, i Manel Vehí i Marc Alvarez amb els seves creacions cocteleras.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor