La Intel·ligència Artificial no substituirà el treball de les persones “fins dintre de 40 a 120 anys”, segons un expert

  • "No sé si serem capaços de controlar la Intel·ligència Artificial", ha assegurat Alfonso Muñoz

VilaWeb
Redacció
02.08.2017 - 19:14

“No sé si serem capaços de controlar la Intel·ligència Artificial”, ha assegurat Alfonso Muñoz

SANTANDER, 2 (EUROPA PRESS)

L’expert en ciberseguretat i líder d’Investigació al BBVA Innovation for Security, Alfonso Muñoz, ha afirmat que “fins dintre de 40 a 120 anys la Intel·ligència Artificial (IA) no podrà substituir els treballs de les persones” perquè “els algorismes que s’utilitzen són molt específics”. “Pot ser que una màquina faci una barra de pa o un poema, però a diferència del cervell humà, la mateixa màquina no sap fer les dues coses”, ha afegit.

“Hi ha un element clau que és la creativitat i, a dia d’avui, dubto que la IA pugui reproduir-la”, ha declarat l’expert, que ha dit que no sap si l’ésser humà serà capaç “de controlar la Intel·ligència Artificial (IA)” i que discrepa de qui pensen que “les màquines faran el treball de les persones”.

S’ha expressat així a la trobada ‘Immortalitat robòtica i persones electròniques’ de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) a Santander, on ha assenyalat que “potser en el futur canviïn les coses, però de moment la IA no és la panacea”.

En aquest sentit, ha posat com a exemple que en el sector bancari “no podem utilitzar la IA per concedir crèdits perquè els algorismes no tenen la capacitat de raonar les operacions, només mostren relacions de dades”.

Respecte als “mites” que s’associen a la IA, Muñoz ha desmentit algunes creences, segons informa en nota de premsa la UIMP. “La gent creu que ensenyes a la màquina fer alguna cosa i et despreocupes, i això és fals perquè el sistema necessita actualització i retroalimentació. Si t’oblides d’aquests aspectes el treball no val per res”, ha matisat.

Posteriorment, en la clausura de la trobada, el seu director i president de la Fundació Concepte, Andrés Montero, s’ha referit a “la necessitat de definir processos i capacitats bàsiques de l’ésser humà” per poder avançar en aquesta disciplina “substantivament” o la importància d’una reflexió ètica sobre el tema abans de legislar.

A parer seu, “no es pot regular ni prohibir preventivament” i ha afirmat que “la ciberseguretat ha de formar part del disseny dels sistemes de IA” per evitar el ‘hackeig’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor