La independència de Catalunya, a debat a la Universitat Complutense de Madrid

  • El Diplocat lamenta que PP, PSOE i Ciutadans hagin declinat de participar-hi

VilaWeb

Redacció

08.03.2016 - 22:00
Actualització: 09.03.2016 - 13:20

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) ha organitzat una jornada de debat sobre el procés català, avui a la Universitat Complutense de Madrid (UCM). ‘Fer un nou esforç comunicatiu per explicar i debatre la situació política de Catalunya i les demandes del sector majoritari de la seva ciutadania amb l’opinió pública espanyola’: aquest és, segons els organitzadors, l’objectiu del debat. El títol de l’acte és ‘Anàlisi del procés català’ i començarà a les dotze del migdia al Campus de Somosaguas.

Podeu veure el vídeo en directe en aquest enllaç

La benvinguda anirà a càrrec d’Heriberto Cairo, degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, i Ferran Mascarell, delegat del govern a Madrid.

A continuació hi haurà dues taules rodones. La primera, sobre el procés català des d’un punt de vista acadèmic, amb Mercè Barceló, catedràtica de dret constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona; Manuel Pastor, catedràtic de ciència política de la UCM; Jaime Pastor, professor de la UNED; i José Luis Villacañas, catedràtic de filosofia de la UCM. Finalment, el politòleg Jorge Verstrynge, que en un principi hi havia de prendre part, no podrà assistir-hi.

La segona taula rodona començarà a les quatre de la tarda amb diversos representants polítics, que debatran sobre el procés català. Hi prendran part Raimundo Viejo, del grup parlamentari Podem – En Comú Podem – En Marea; Santiago Vidal, portaveu del grup d’ERC al Senat; Míriam Nogueras, del grup parlamentari Democràcia i Llibertat; i Quim Arrufat, ex-diputat al Parlament de Catalunya.

Els grups parlamentaris del PP, PSOE i de Ciutadans també hi han estat convidats, però han declinat de participar-hi. El secretari general del Diplocat, Albert Royo, lamenta aquesta decisió. ‘Alguns d’aquests partits després ens acusen de manca de pluralisme al parlament i a les xarxes –va dir ahir–. Esperem que no sigui una mostra de desinterès cap a Catalunya dels tres partits que negocien la formació del futur govern espanyol.’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor