30.09.2017 - 11:01
|
Actualització: 30.09.2017 - 22:00
Vuit agents de la Guàrdia Civil han acudit avui a les deu del matí al Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI) –que també acull la seu de la Secretaria de Telecomunicacions del Govern i de l’Agència de Ciberseguretat– per comprovar que es complia el requeriment del TSJC de suspendre serveis informàtics susceptibles de ser utilitzats aquest diumenge en el referèndum. Tanmateix, segons que expliquen fonts de Presidència a VilaWeb, els agents no tenen potestat per a fer-ho.
Cap a un quart de vuit del vespre hi han entrat diversos agents més. Aquesta vegada, però ho han fet amb uniforme i amb el logotip. Després de més de deu hores, de moment encara no ha sortit cap agent del CTTI.
‘S’han quedat en una sala de coordinació de la seu i no tenen accés a la tecnologia perquè l’ordre judicial no ho especifica, de manera que és el personal del CTTI qui executa l’ordre judicial i està en contacte amb la Guàrdia Civil’, diuen des del govern.
El portaveu del govern i conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha assenyalat que l’entrada del cos espanyol al CTTI era ‘una mostra més de desproporció de l’estat per reprimir referèndum’. No obstant això, ha fet una crida a la calma i ha assegurat que demà els ciutadans podran votar i el recompte es farà sense problemes. Vegeu-ne el vídeo:
.@jorditurull sobre entrada GC al CTTI: “No sé si la pretensió és col·lapsar la Generalitat, però que tothom estigui tranquil. Demà votarem” pic.twitter.com/rt4nP8zExR
— Govern. Generalitat (@govern) September 30, 2017
Entre les aplicacions que vol blocar el TSJC, n’hi ha que tenen una afectació directa sobre la vida quotidiana de la gent i els serveis del Govern, entre les quals hi ha el S@rcat, el registre d’entrada i sortida electrònica. La suspensió d’aquestes aplicacions tindran un impacte notable quan comenci la setmana laboral, dilluns vinent.
Què vol el TSJC?
L’acte de la magistrada Mercedes Armas requereix al CTTI que suspengui el servei de vint-i-nou serveis informàtics que poden servir per al referèndum. També requereix al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) que detecti els punts de votació electrònica en els diferents col·legis electorals definits per l’organització del referèndum, així com altres dispositius susceptibles de rebre comunicacions referents a aquesta convocatòria.