01.03.2018 - 12:54
|
Actualització: 01.03.2018 - 16:45
El conseller delegat d’ACCIO, Joan Romero, ha assegurat que la Generalitat està ‘molt satisfeta’ dels resultats obtinguts per les 102 empreses catalanes que han participat al Mobile World Congress 2018, que acaba avui. Les dades sobre nombre de contractes tancats i volum de negoci generat se sabran en els propers mesos, però de moment destaca que les empreses catalanes tenien a l’agenda més de 1700 reunions amb altres companyies, el que denota un ‘dinamisme significatiu’, ha dit Romero. D’altra banda, el conseller delegat d’ACCIO s’ha mostrat confiat que el Mobile es quedarà a Barcelona més enllà del 2023, data en què acaba el contracte signat amb la patronal GSMA: ‘S’està generant un llegat industrial que ens està posicionant molt. El 2023 el posicionament de Catalunya i Barcelona en el sector serà tan important que la gent tindrà ganes de continuar aquí’.
‘Jo no considero l’opció que el Mobile marxi’, ha dit, taxatiu, Romero, que ha afegit que el congrés ha servit per a ‘posicionar encara molt més Catalunya en l’ecosistema de les TIC al món’. Així, des que es va fer la primera edició del MWC, ara fa 13 anys, hi ha hagut 105 projectes d’inversió estrangera a l’àmbit de les TIC que han generat més de 5.500 llocs de treball. D’altra banda, en 5 anys, Catalunya ha passat de no estar ubicada en el mapa mundial de start ups a situar-se en la cinquena d’Europa, amb 1.300 empreses emergents identificades i ‘perspectives de créixer’, ha dit Romero.
En la primera edició del Mobile a Barcelona hi van participar 16 empreses catalanes. Aquest 2018 n’han estat 102, de les quals 73 han tingut un estand en els 1000 m2 d’exposició de la Generalitat de Catalunya. En declaracions als mitjans, Romero ha constatat que enguany hi ha hagut un creixement ‘quantitatiu i qualitatiu’ de la presència catalana al MWC, ja que hi ha hagut més empreses que mai i a més són ‘capdavanteres al món en els seus àmbits tecnològics’.