14.09.2017 - 18:40
BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)
La Generalitat ha impulsat una campanya cap a persones migrades per evitar la irregularitat sobrevinguda, centrada en l’informe d’integració que atorga el Govern, i que consistirà en accions informatives i formatives, a més de fullets en línia en 12 idiomes, que arribarà a més de 500 associacions i entitats socials que treballen en aquest àmbit.
La iniciativa vol donar a conèixer l’informe INF03 d’esforç d’integració per a la renovació de les autoritzacions de residència temporal i la seva importància per evitar caure en una situació d’irregularitat administrativa, ha explicat la Secretària d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Govern.
L’informe valora l’esforç dut a terme en accions formatives en llengua catalana i els coneixements de la societat i del mercat laboral de Catalunya, i poden demanar-lo persones estrangeres no comunitàries majors de 16 anys que tinguin una autorització de residència temporal en règim general, dins del termini legal de renovació.
Obtenir una obtenció favorable d’aquest informe facilita la renovació de les autoritzacions de residència temporal de familiars reagrupats, les no lucratives i les de residència temporal i treball per compte aliena o pròpia.
La irregularitat sobrevinguda es dona davant la dificultat de renovar els permisos de residència i treball per falta de continuïtat en els contractes o bé per no poder aportar el mínim exigit a la Seguretat Social, i comporta inseguretat, exclusió i moltes dificultats per a l’autonomia personal, i la Generalitat ha afegit que per al conjunt de la societat implica tenir més persones que només poden cobrir les seves necessitats a través de l’ajuda social.
Aquest mateix dijous, l’associació de migrants Papers per Tots ha anunciat que farà una vaga de gana i un tancament en una església barcelonina a l’octubre per protestar per la Llei d’estrangeria espanyola, i davant el fet que una suposada independència catalana seria també “restrictiva” amb els drets de les persones en situació irregular.
Han apuntat que la Llei de transitorietat jurídica presentada pel Govern per a una suposada Catalunya independent estipula cinc anys previs de residència per obtenir la nacionalitat catalana, en lloc d’obtenir-se immediatament com han assegurat que s’havia comunicat des de la Generalitat.