La Generalitat demana al Govern que actuï perquè Brussel·les autoritzi la retirada de 40.000 tones de fruita

  • Meritxell Serret ha defensat que aquesta decisió ha d'adoptar-se 'de la manera més ràpida i amb la màxima celeritat'

VilaWeb

Europa Press

08.08.2017 - 18:03
Actualització: 08.08.2017 - 18:32

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha demanat aquest dimarts des de Brussel·les al Ministeri d’Agricultura que contacti amb la Comissió Europea perquè accepti augmentar la quota de retirada de fruita d’os en almenys 40.000 tones amb l’objectiu de revertir la crisi de preus que viu el sector.

‘A partir d’aquí, allò que toca seguir fent per part de la Conselleria és seguir demanant al Ministeri que parli amb el comissari (d’Agricultura, Phil Hogan), que li demani aquesta decisió política de tirar endavant aquestes mesures’, ha assenyalat en declaracions als mitjans després de reunir-se amb representants de la Direcció General d’Agricultura de l’Executiu comunitari. Serret ha defensat a més que aquesta decisió ha d’adoptar-se ‘de la manera més ràpida i amb la màxima celeritat’. També ha indicat que s’han d’aplicar, si fossin necessàries, mesures restrictives, ‘com s’ha fet altres anys’.

‘El veto rus no s’ha acabat’

La consellera ha afirmat també que la Generalitat està en contacte amb el Govern espanyol i que va parlar amb la ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina. ‘Ells han cursat demandes a nivell de Direcció General amb la Comissió Europea, però ara toca elevar el grau i demanar-li a la ministra que parli amb el comissari perquè pugui donar aquesta ordre a les persones amb les quals avui ens hem reunit’, ha apuntat.

El director general d’Afrucat, Manel Simon, ha coincidit a exigir ‘celeritat’ i ha assenyalat que la limitació que existeix és ‘política’. De la mateixa manera, ha advertit que si no es fa res durant el mes d’agost, es perdrà la campanya. Segons ha explicat Simon, des de l’inici de juliol s’ha descompensat l’equilibri entre oferta i demanda en el sector, amb la consegüent acumulació d’estocs i una caiguda dels preus a nivells ‘insostenibles’. Per això, ha reclamat que es reconegui que en l’actualitat existeix una ‘pertorbació del mercat’ i que ‘el veto rus no s’ha acabat’.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor