13.09.2017 - 15:19
BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)
La Generalitat ha constituït el Consell Català de l’Alimentació, adscrit a la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, com a òrgan de participació, assessorament, consulta i proposta.
L’espai està format per tots els agents de la cadena alimentària i posarà les bases d’una nova política basada en la producció local d’aliments i la gestió sostenible del mitjà, ha informat la Generalitat en un comunicat aquest dimecres.
La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha dit que el Consell és un instrument per impulsar la producció local d’aliments i la gestió sostenible del mitjà que contribueixi a la “cohesió socioeconòmica del territori i a la sobirania alimentosa de Catalunya”.
Actuarà per fomentar la qualitat i seguretat dels aliments, promocionar productes alimentaris catalans, afavorir l’equilibri i promocionar la dieta mediterrània.
L’òrgan s’estructurarà en la Comissió de la Cadena Agroalimentària, la Comissió de Competitivitat i Internacionalització Alimentària, la de Gastronomia i Territori, i la de Malbaratament i Sostenibilitat.