12.09.2017 - 13:06
Acollirà uns 50 joves cada any derivats de serveis socials municipals
BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)
La Fundació Trinijove ha iniciat la rehabilitació d’una antiga nau industrial del barri del Poblenou, en el districte barceloní de Sant Martí, amb l’objectiu de situar un centre de gestió de residus tecnològics, en què també s’incorporarà una àrea de formació.
En una atenció als mitjans aquest dimarts, el president de la Fundació Trinijove, Ignasi Parody, ha explicat que al centre s’acolliran uns 50 joves cada any derivats dels serveis socials municipals.
El projecte, situat en una nau de propietat municipal en el número 97 del carrer Pujades, permetrà que joves del districte amb dificultats puguin treballar braç a braç amb altres més preparats en el camp tecnològic: “Això crea hibridació i afavoreix l’ascensor social”, ha observat.
Parody ha afirmat que Trinijove serà l’encarregada de gestionar el centre de residus una vegada entri en funcionament, i que l’entitat centrarà els seus esforços en la formació de joves en la reutilització i reciclatge de material informàtic dins del programa Incorpora, de la Fundació La Caixa.
El regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha destacat que el projecte permet donar un nou ús al patrimoni industrial del Poblenou i atorgar-li una funció social que, a més, ajudi en la promoció de l’economia social i solidària.
OBRES DE REHABILITACIÓ
En relació a les obres, la rehabilitació de la nau –de 600 metres quadrats– preveu recuperar el disseny, els materials, la textura i el cromatisme original de la façana, així com mantenir, netejar i arreglar els seus elements característics.
La nau és obra de l’arquitecte Manuel Raspall, que la va dissenyar amb estil modernista, i compta amb un interior pràcticament diàfan i un altell interior, un espai que es dividirà en dos: l’àrea de gestió de residus i l’espai docent.
El projecte de Trinijove està vinculat al programa Reuse de la UPC, que vol aprofitar maquinària en bon estat per a entitats sense ànim de lucre i amb finalitats socials, i que també s’emmarca en el Pla d’Acció d’Economies Col·laboratives.
El projecte està dotat amb un pressupost de 950.000 euros que aporten l’Ajuntament (250.000), la Fundació Trinijove (300.000) i la Fundació La Caixa (400.000 euros).