10.10.2017 - 15:02
És la retrospectiva més extensa que s’ha fet a Europa sobre la seva obra
BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)
La Fundació Antoni Tapies recorre en l’exposició ‘Mediacions’ l’obra de la fotògrafa nord-americana Susan Meiselas (Baltimore, 1948) amb una selecció d’obres que van des dels anys 70 fins a l’actualitat.
És una exposició retrospectiva –en col·laboració amb el Jeu de Paume de París– on Meiselas es planteja preguntes sobre la pràctica documental, utilitzant fotografies, vídeos i material d’arxiu per desenvolupar totes les temàtiques.
L’exposició destaca el particular enfocament de la fotògrafa i mostra com es mou a través de diferents escales temporals i de conflictes, que van des del més personal fins a la dimensió geopolítica.
L’eix central de l’exposició ho construeixen tres sèries realitzades entre finals dels 70 i els 2000: ‘Nicaragua’, ‘El Salvador’ i ‘Kurdistan’, llocs on Meiselas torna per trobar els testimonis de la gent que anys abans havia fotografiat.
En ella, Meiselas reuneix un ampli ventall de tots els seus projectes, la retrospectiva més extensa que s’ha fet a Europa sobre la seva obra: “La idea més important en la qual penso és com es comprèn una fotografia en el futur”.
“El més complicat de 40 anys de treball és trobar un fil conductor per muntar l’exposició”, que es troba en un espai concebut d’acord amb el tema principal de cada projecte.
PARTICIPACIÓ DE LA COMUNITAT KURDA
Meiselas també dirigeix un taller per a la comunitat kurda de Catalunya, ‘akaKurdistan’, una col·lecció d’històries i fotografies fruit de la diàspora de la comunitat kurda.
Una de les artistes participants és la fotògrafa Guevara Namer, que ofereix una lectura performativa de les històries de vida de la comunitat kurda dispersa pel món i convida als membres d’aquesta comunitat a “participar en el taller i incorporar històries de vida”.