La Fundació Suñol mostra l'”aspecte invisible” de les ciutats en un cicle

  • El Nivell Zero de la Fundació Suñol mostra l'"aspecte invisible" de les ciutats a 'Acto 34: La ciudad otra', un cicle de projeccions d'alguns arxius de l'Observatori de Vídeo No Identificat (OVNI) sobre algunes poblacions del Mediterrani, i facilita una crítica de la cultura i la societat contemporànies, ha explicat el director de la fundació, Sergi Aguilar.

VilaWeb
Redacció
20.07.2016 - 16:03

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

El Nivell Zero de la Fundació Suñol mostra l'”aspecte invisible” de les ciutats a ‘Acto 34: La ciudad otra’, un cicle de projeccions d’alguns arxius de l’Observatori de Vídeo No Identificat (OVNI) sobre algunes poblacions del Mediterrani, i facilita una crítica de la cultura i la societat contemporànies, ha explicat el director de la fundació, Sergi Aguilar.

La iniciativa consisteix en la projecció de sis vídeos que porten múltiples lectures i una mirada complexa de ciutats com Barcelona, el Caire, Casablanca, Marsella, Nàpols i Beirut i es podran veure un dia determinat de la setmana, des d’aquest divendres fins al 8 d’octubre.

La proposta es complementa amb vuit documentals més que es podran consultar a través d’un llistat de reproducció en dos ordinadors situats a la sala d’exposició.

EL QUE NO ES VEU

“L’enfocament ve de l’exposició ‘Miró otro’ dels anys 60, que mostrava tot el treball del pintor darrere de les obres, tot el que no es veu, i vam voler fer el mateix amb les metròpolis; volíem ensenyar el que no es veu però fa que la societat sigui com és” , ha aclarit Aguilar.

“Les projeccions mostren les ciutats vistes des de prismes que passen desapercebuts, ciutats que es regeixen per l’economia i deixen de banda el factor social”, ha afegit l’adjunt del director, Xavi de Luca, que coneixia des de fa anys OVNI i va ajudar a escollir els documentals que més bé il·luminaven aquest concepte.

De Luca ha explicat també que es mostra l’herència històrica de les ciutats perquè influeix en el que són ara, com el vídeo de ‘Port trade portrait’, que mostra el Port de Barcelona des d’on salpaven vaixells negrers que enriquien els burgesos i pel qual ara passegen els turistes al costat de milers d’africans que intenten tirar endavant sota la pressió de persecucions i detencions.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor