La Fundació Miró revisarà els significats de les illes mitjançant la mirada de sis artistes

  • L'Espai 13 del museu convertirà Montjuïc en una 'illa de reflexió' durant un any

VilaWeb

Europa Press

18.09.2017 - 14:35
Actualització: 19.09.2017 - 01:59

L’Espai 13 de la Fundació Joan Miró de Barcelona, dedicat a joves creadors, revisarà els significats de les illes a través de la mirada de sis artistes amb cinc exposicions que tindran lloc entre aquest divendres i l’11 de setembre de 2018, ha anunciat la comissària del cicle, Alexandra Laudo, aquest dilluns en roda de premsa.

El cicle ‘La possibilitat d’una illa’ començarà amb l’exposició ‘Reserva’, de Gerard Ortín, des d’aquest divendres fins al diumenge 5 de novembre, i li seguiran Irene de Andrés, Lucía C. Pino, Bárbara Sánchez Barroso i la parella artística Gideonsson / Londré.

Laudo ha treballat amb els artistes perquè “partissin de la illa com un element poètic i metafòric, convidant-los al fet que revisessin els significats culturals que ha tingut al llarg del temps i cerquessin una nova interpretació de la possibilitat que té una illa”.

Aquestes concepcions són la d’espai on assajar utopies, un punt de colonització, un lloc idíl·lic que pot acabar “desvirtuat per l’allau turística”, llocs aïllats de presó o exili, i espais de solitud i introspecció.

Els límits de les illes

Ortín s’ha centrat en els límits de les illes, entenent-los com a reserves naturals, i ha explicat que el seu treball és “una investigació artística, propera a un treball sociològic”, i mostrarà l’observació de fenòmens naturals mitjançant els elements d’un rodatge cinematogràfic, com el vídeo, la imatge i el so, que mostrarà separats els uns dels altres.

De novembre a gener Irene de Andrés es fixarà en les tensions que van aflorar el 2015 amb el descobriment del buc de l’armada espanyola San José, de gener a març Lucía C. Pino tractarà d’habitants d’una illa que mengen deixalles, de març a juny Barbara Sánchez Barroso abordarà la feminitat i la fragilitat, i el duo suec Gideonsson / Londré analitzarà els efectes de les altituds en l’ésser humà de juny a setembre.

A més, els artistes Cristian Herrera i Serafín Álvarez treballaran amb alumnes de diferents instituts per crear obres d’art conjuntament i que els joves creuen una exposició, entre altres iniciatives.

 

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor