05.05.2016 - 22:00
Cada nit Nou-centes persones dormen als carrers de Barcelona, però serien més si la Fundació Arrels no existís. La fundació, que es dedica a cobrir les necessitat de les persones sense llar, farà dissabte una jornada de portes oberta per donar a conèixer la seva feina. En aquest sentit es faran xerrades simultànies en tots els espais d’Arrels. El centre d’acollida, el pis de carrer, la llar Pere Barnés i el taller la Troballa restaran oberts des de les deu del matí fins a les dues de la tarda.
La jornada també servirà perquè la gent pugui prendre consciència de la situació de les persones sense llar. Un col·lectiu que té una esperança de vida de només 58 anys i que a Barcelona s’apropa a les 3000 persones. ‘La solució requereix, en primer lloc, prendre consciència que és un problema que ens afecta a tots, tota la societat, i que, sigui quina sigui la solució, és lenta’, afirmava en aquesta entrevista, Ferran Busquets, director de la fundació.
Arrels garanteix diàriament les necessitats bàsiques de molts sense llar, però la seva finalitat real és que recuperin la seva autonomia. Per això, la fundació desenvolupa tallers d’artesania i ajuda a la inclusió laboral. Segons Busquets, la gent que acudeix a Arrels són ‘persones que en un algun moment ho han perdut tot, sobretot la confiança’. La fundació ha assistit, des del 1987, a més de 9000 persones en la seva recuperació de l’autonomia.
L’aplicació per perfeccionar l’assistència
Un dels principals actius de la fundació, a diferència dels serveis municipals, és la seva agilitat per actuar. Setmanalment, 40 equips de carrer recorren els barris de Barcelona cercant casos vulnerables. Per millorar encara més aquesta assistència, Arrels ha desenvolupat una aplicació de mòbil que permet als ciutadans senyalitzar on hi ha gent necessitada.
Llegiu ací l’entrevista completa a Ferran Busquets: ‘El problema no és solament Adif, sinó que tots podem acabar al carrer’ (11-2-2016)