La fiscalia demana quatre anys per a Millet per ocultació de béns per a no pagar el Palau

  • Li imputen un delicte de malversació de cabals públics

VilaWeb

EFE

30.01.2023 - 18:17
Actualització: 30.01.2023 - 22:54

La fiscalia ha demanat quatre anys de presó per a Fèlix Millet, ex-responsable del Palau de la Música, per ocultar peces decoratives i altres béns que tenia embargats per a no haver d’indemnitzar l’entitat cultural per l’espoli.

A l’escrit d’acusació, al qual ha tingut accés Efe, la fiscalia atribueix un delicte de malversació de cabals públics a Millet i demana que se’l condemni a retornar els diners en què van ser taxats els objectes desapareguts, que ascendeixen a 3.395 euros més interessos.

D’aquesta forma, Fèlix Millet tornarà a asseure’s al banc dels acusats, aquesta vegada arran de la causa que li va obrir el 2021 un jutjat de Granollers (Vallès Oriental), després de comprovar que de la seva casa de l’Ametlla del Vallès havien desaparegut més de quaranta objectes que li van ser embargats pel jutge instructor en l’entrada i registre que va dur a terme el 2012 per a cobrir les responsabilitats civils derivades de la condemna.

Aquesta no és l’única causa que Millet té oberta per intentar esquivar l’obligació de retornar al Palau de la Música els vint-i-tres milions espoliats: un altre jutjat de Barcelona l’investiga, al costat de qui fos la seva mà dreta Jordi Montull, per ocultar a la justícia ingressos de lloguers d’immobles embargats. Montull, a més, té una segona causa oberta per amagar les rendes que cobrava del lloguer d’una finca embargada, cas pel qual serà jutjat el 3 d’octubre vinent, i pel qual la fiscalia li demana dos anys de presó per un delicte de frustració a l’execució.

Des de fa unes setmanes, Millet, de vuitanta-sis anys, gaudeix del tercer grau penitenciari que el Departament de Justícia li va concedir pels seus problemes de salut en una residència privada triada per la seva família. El Departament de Justícia va concedir a l’octubre el tercer grau a Millet sobre la base de l’article 100.4, que permet facilitar el règim obert als reclusos per motius humanitaris, però la fiscalia va recórrer la decisió davant el jutjat de vigilància penitenciària en considerar que els seus problemes de salut no en justifiquen el règim obert.

Fins ara, el Palau de la Música i l’Orfeó Català han recuperat tan sols dotze dels vint-i-tres milions d’euros de l’espoli, sis d’ells procedents de Millet (a qui es van embargar béns i propietats immobiliàries), gairebé tres de la seva dona Marta Vallès –ja morta–, 1,6 de Jordi Montull i gairebé 0,8 de Gemma Montull.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor