27.01.2017 - 02:00
La Fira Intercomarcal de l’Oli de Móra la Nova, que es fa aquest cap de setmana, estrena una nova experiència culinària. Es tracta de ‘La Nit de l’Extraverge’, un viatge sensorial creat pel cuiner del restaurant Les Moles, guardonat amb una estrella Michelin. L’ulldeconenc Jeroni Castell servirà un menú de vint tapes que maridarà amb olis d’olives d’una sola varietat, els anomenats monovarietals. A més totes aquestes varietats, entre les quals hi ha i arbequina, empeltre, morruda, fulla de salze, corbella o picual, són pròpies de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat.
A banda d’aquesta activitat especial, durant tot el cap de setmana es farà la Fira Intercomarcal de l’Oli amb una desena de productors locals i tot d’activitats complementàries: demostracions de cuina, tastos d’oli, tallers per prendre a fer sabó amb oli d’oliva, caminades entre oliveres centenàries, un concurs d’allioli ‘exprés’… A més diversos restaurants del poble participen en les jornades gastronòmiques ‘Lo mosset amb oli’ consistents en elaborar tapes protagonitzades per l’oli d’oliva extraverge de la comarca.