La Fira de l’Embotit d’Olot té accent mallorquí

  • La sobrassada és el producte convidat a la fira d’enguany, on a més d’embotits també hi ha espai pels formatges i les cerveses

VilaWeb

Redacció

17.03.2017 - 02:00

Olot és una ciutat amb una llarga tradició d’elaboració d’embotits i per això és un dels millors indrets del país on fer-hi una fira especialitzada. A la Fira de l’Embotit d’enguany hi participen més de 65 elaboradors, hi ha un espai destinat als formatges i a les cerveses i es fan desenes d’activitats gastronòmiques relacionades amb els productes derivats del porc. A més aquest any la sobrassada de Mallorca és el producte convidat i tindrà un espai destacat a la fira, que es fa durant tot el cap de setmana al passeig d’en Blai.

Però la Fira de l’Embotit va més enllà de ser un mer mercat on es venen els productes artesanals d’elaboradors vinguts de tot el país i també ofereix un bon reguitzell d’activitats completaries. Per un costat fa difusió del procés d’elaboració dels embotits amb demostracions de l’especejament del porc, tallers infantils per aprendre a fer botifarres i un concurs d’embotits casolans. I per l’altre n’explota totes les possibilitats amb degustacions i tallers de maridatge de la mà del col·lectiu Cuina Volcànica i del cuiner Pep Nogué.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor