La Filmoteca programa a Califòrnia el cicle ‘Cinema and the Spanish Civil War’

  • L'Arxiu de Cinema i Televisió i el departament espanyol i portuguès de la Universitat de Califòrnia (UCLA) acolliran del 15 de juliol al 12 d'agost el programa 'Cinema and the Spanish Civil War', segons ha informat aquest divendres la Filmoteca de Catalunya en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
11.07.2016 - 17:08

BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

L’Arxiu de Cinema i Televisió i el departament espanyol i portuguès de la Universitat de Califòrnia (UCLA) acolliran del 15 de juliol al 12 d’agost el programa ‘Cinema and the Spanish Civil War’, segons ha informat aquest divendres la Filmoteca de Catalunya en un comunicat.

La iniciativa, proposada pel director de la Filmoteca, Esteve Riambau, en col·laboració amb el responsable de Programes Públics d’UCLA, Shannon J. Kelley, consta de set sessions que inclouen pel·lícules, documentals i noticiaris produïts tant a Espanya com a Hollywood “que plasmen el conflicte amb diversitat ideològica, de gèneres, formes i èpoques”.

Durant la Guerra civil espanyola (1936-1939) es van introduir noves càmares i estratègies propagandístiques molt elaborades a partir dels punts de vista dels partits polítics, de les faccions i de cineastes internacionals com Joris Ivens o André Malraux, que van visitar el camp de batalla.

Esteve Riambau presentarà el divendres 15 de juliol ‘Vida en sombras’ (1949), un cant d’amor al cinema fet per Llobet Gràcia, així com el documental ‘Els tapers de la Costa’ (1937), produït per Laya Films, el departament de cinema del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya.

Dissabte 16 es projectarà ‘Catalogne Martyr’ (1938), un altre documental de Laya Films sobre els bombardejos alemanys i italians a Barcelona, i el documental de Joris Ivens, ‘The Spanish Earth’ (1937).

Dilluns 18, serà el torn del documental ‘La doble vida del faquir’ (2005), codirigit per Riambau i Elisabet Cabeza, que evoca un film que es va rodar en un Orfenat de Sant Julià de Vilatorta durant la guerra, així com el documental ‘Els nens de rússia’ (2001), dirigit per Jaime Camino, que retrata la situació dels nens republicans evacuats a Rússia.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor