La Filmoteca de Catalunya revisa els títols de la ‘Nova Onada’ del cinema txecoslovac

  • La Filmoteca de Catalunya ha programat, en col·laboració amb el Centre Txec de Madrid, el cicle 'Primavera a l'estiu: Praga, anys seixanta', una retrospectiva de pel·lícules pertanyents al moviment dels anys 60 'Nova Onada' txecoslovaca, que es projectarà entre els dies 1 i 8 de setembre, ha informat l'entitat en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
26.08.2016 - 13:27

BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

La Filmoteca de Catalunya ha programat, en col·laboració amb el Centre Txec de Madrid, el cicle ‘Primavera a l’estiu: Praga, anys seixanta’, una retrospectiva de pel·lícules pertanyents al moviment dels anys 60 ‘Nova Onada’ txecoslovaca, que es projectarà entre els dies 1 i 8 de setembre, ha informat l’entitat en un comunicat.

El cicle, que oferirà 11 projeccions, il·lustra com “aquella excelsa generació de cineastes va plasmar una part de la història de l’extinta Txecoslovàquia fins a la dura repressió que va posar punt final a la Primavera de Praga”.

La Nova Onada, en txec ‘Nova Viná’, ha destacat per la seva qualitat artística, tant en la vessant narrativa com formal, i per “explorar noves vies d’innovació artística més enllà del realisme socialista en un moment de certa flexibilització del règim i en un context de creixent demanda social de reformes”.

El cicle s’obrirà el dijous 1 de setembre amb la pel·lícula ‘Els amors d’una rossa’ i ‘Pedro el negro’ del director Milos Forman; divendres es projectaran ‘Diamants de la nit’ de Jan Nemec i ‘Perles al fons de l’aigua’ de Vèra Chytilová, Jaromil Jires i Jirí Menzel, entre d’altres.

Dissabte la sessió començarà amb ‘La festa i els convidats’ de Jan Nemec i ‘Les margarides’ de Vèra Chytilová; en els dies posteriors podran veure’s pel·lícules dels directors Ivan Passer, Evald Schorm i Juraj Herz.

El cicle tancarà dijous 8 de setembre amb la projecció ‘Tots els meus compatriotes’ de Vojtech Jasny, una de les obres políticament més crítica d’aquell període on s’exposen les conseqüències de la col·lectivització agrària estalinista.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor