30.04.2016 - 02:00
Es poden fer dolços sense fer servir llet ni ou? Quina és la millor tècnica perquè els nens es mengin millor la verdura? Totes aquestes preguntes i unes quantes més tenen la seva resposta en algun dels 200 tallers que la Fundació Alícia organitza aquest cap de setmana al Mont Sant Benet. Ja fa uns quants anys que aquesta fundació, que treballa per difondre la cuina sana i el patrimoni agroalimentari, organitza la festa familiar Alicia’t amb tallers gastronòmics per a grans i petits.
La finalitat de l’Alicia’t és donar eines a la gent perquè, quan arribi a casa, pugui fer una cuina més saludable, més sostenible i més compromesa amb el territori, sense oblidar la modernitat. Per això entre l’oferta hi ha tallers tan variats com ara aprendre a cuinar a baixa temperatura, descobrir totes les possibilitats dels llegums, fer sucs de fruites que siguin una bomba de vitamines i 10 maneres de cuinar hamburgueses de la manera més saludable possible.
La festa també se centra en els nens perquè descobreixin la importància d’una bona alimentació i adquireixin uns bons hàbits alimentaris. Per això gran part de l’oferta de la festa està centrada en ells i s’ofereixen tota mena de tallers, jocs i espectacles. Hi haurà un gran espai de lleure dedicat a descobrir la piràmide dels aliments, es faran pallassos i conta-contes que difondran hàbits saludables i hi haurà un bon reguitzell de tallers pràctics: aprendre a fer patés de verdures, cuina i ciència, les millors postres de les comarques de Barcelona…