21.07.2017 - 17:16
VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)
La Federació Empresarial d’Hoteleria de València (FEHV) ha expressat la seua “posició contrària” a la proposta de “limitar de forma generalitzada” en tota la ciutat els permisos de terrasses en els carrers on es produïsquen ampliació de voreres o peatonalització i, enfront d’açò, advoca per “estudiar cas per cas”.
Així, el secretari general de la federació, Rafa Ferrando, ha assenyalat, en declaracions a Europa Press, que esta entitat està “en contra d’una mesura que siga general”, ja que entén que “s’hauria d’estudiar cas per cas, cada situació concreta” i ha valorat que “qualsevol mesura restrictiva d’este tipus no és bona per al sector”, que és “el principal motor econòmic de la ciutat i una de les fonts mes importants de generar llocs de treball”.
“Des de la Federació entenem que ha d’haver-hi un consens, buscar solucions case per cas i buscar la mateixa fi, que és compatibilitzar la utilització de la via pública amb la instal·lació de terrasses, busquem que hi haja una normalització i que la ciutat de València tinga bona imatge”, ha agregat.
En este sentit, Ferrando ha recordat que porten temps treballant amb el regidor d’Espai Públic en l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, “amb la situació de les terrasses en la zona centre” i que van enviar una carta a l’alcalde de València, Joan Ribó, “per a traslladar-li la seua participació en la nova remodelació de les voreres del Cabanyal”. “Sobretot pretenem que hi haja una compatibilitat tant de la via pública com de les instal·lacions de les terrasses”, ha subratllat.
A més, la federació ha fet públic un comunicat en el qual lamenta “la falta d’informació” del contingut total del Pla de Convivència de Terrasses presentat des del consistori, així com de la proposta de moció que s’ha portat este divendres a la Junta de Govern. En este sentit, han criticat “les formes de l’Ajuntament a l’hora d’establir mesures que impacten negativament en el desenvolupament de l’activitat empresarial, sense fer partícip a la Federació com a representant del col·lectiu hosteler en la ciutat”.
Preguntat per la mesura anunciada de reordenar les terrasses en algunes zones de la ciutat, Rafa Ferrando ha assenyalat que ho afronten “amb certa cautela”, ja que caldrà considerar a què es referix exactament este concepte.
“Reordenar pot ser recol·locar visiblement o homogeneïtzar el mobiliari en algunes zones que són molt turístiques per a fer-ho mes atractiu i que visualment estiga molt millor, i una altra cosa és que es pogueren entrar a retallar metres de terrassa, caldria analitzar-ho, a veure a què es referixen amb reordenar”, ha conclòs.