La dona que va voler desacreditar Puigdemont a Londres va ser una polèmica alt càrrec del govern espanyol, amb el PP

  • El 2003, essent directora de l'Institut de la Dona, partits i entitats van demanar la seva dimissió de manera unànime

VilaWeb

Redacció

13.05.2016 - 21:18
Actualització: 14.05.2016 - 10:16

En col·loqui amb els assistents després de la conferència a la Chatham House de Londres, Carles Puigdemont va haver de respondre a la pregunta d’una espectadora que va voler desacreditar-lo davant de mitjans internacionals. Es diu Míriam Tey i es va presentar com a editora. Però si mirem l’hemeroteca, observem que aquesta catalana, a banda de ser una de les fundadores de Societat Civil Catalana, va causar molta polèmica durant la seva etapa com a directora de l’Institut de la Dona amb el PP.

La va fitxar a principis de l’any 2003 Eduardo Zaplana, quan aquest era ministre de Treball i Afers Socials. Només tres mesos després de ser nomenada, partits i organitzacions feministes van demanar la seva dimissió de manera unànime per haver publicat el llibre ‘Totes putes’, que molts van considerar una apologia de la violació.

A banda, Tey va destituir la directora del programa d’Educació i Cultura, Ana Mañeru. Això va provocar la reacció irada de la plantilla de l’Institut de la Dona, que van firmar un manifest contra Tey. Segons els firmants, la destitució es va produir arran de la crítica pública que havia fet Mañeru del llibre publicat per Tey.

Tey acostuma a aparèixer als mitjans de comunicació amb titulars on ataca ferotgement el català i el procés d’independència. Un exemple ho és aquesta entrevista a Crónica Global, publicada ara fa un any: ‘A l’escola pública catalana adoctrinen els nens des que són petits, creen maulets.’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor