22.10.2016 - 09:15
És la pregunta a la qual intenta respondre NELA, un nou estudi que seguirà l’alimentació des de l’embaràs de la mare i durant el creixement dels nens i nenes. Diversos estudis internacionals indiquen que la dieta infantil és un factor fonamental pel que fa a la prevalença de l’asma i d’altres afeccions, però ara es pretén anar un pas més enllà i determinar si la protecció que pugui aportar una dieta antioxidant comença des de la gestació.
Luis García- Marcos, professor titular de Pediatria de la Universidad de Murcia i director científic de l’Instituto Murciano de Investigación Biosanitaria (IMIB), és el coordinador d’aquest estudi, hem parlat amb ell per conèixer-ne més detalls.
Què és NELA?
NELA respon a l’acrònim , en anglès, de nutrició en les edats primerenques de la vida i l’asma. Pretén, fonamentalment, posar en relació la dieta de la mare durant l’embaràs i les probabilitats de que el nen posteriorment tingui asma.
És a dir, volem saber com afecta allò que menja la mare, fet que suposa en bona mesura l’ambient en el qual el fetus està creixent, amb el que després pugui passar a la salut respiratòria infantil.
Si voleu seguir llegint l’article, feu clic aquí.