La CUP estudia quatre escenaris possibles per a la investidura

  • Si no hi ha consens, a la tarda es podria fer una consulta per definir la nova estratègia a seguir

VilaWeb

Text

Josep Rexach Fumanya

29.11.2015 - 11:18
Actualització: 29.11.2015 - 23:51

A les onze del matí ha començat amb una hora de retard el debat nacional de la CUP amb tota la seva militància convocada al Nou Congost de Manresa. Segons que ha pogut saber aquest mitjà, a la tarda es posaran sobre la taula quatre escenaris possibles davant la investidura d’Artur Mas. Així ho reflecteix el document que s’ha repartit entre la militància i que us oferim a continuació en exclusiva:

1-) El tancament d’un acord amb Junts pel Sí que inclogui mesures de pla de xoc, de ruptura i de procés constituent i una presidència del govern diferent d’Artur Mas i Gavarró -amb independència que aquest pogués ocupar altres llocs en el mateix govern.

2-) El tancament d’un acord amb Junts pel Sí que inclogui mesures de pla de xoc, de ruptura i de procés constituent i el vot afirmatiu a una presidència del govern d’Artur Mas i Gavarró.

3-) La continuïtat de la negociació amb Junts pel Sí com a mínim fins després del 20 de desembre a l’espera que els escenaris posteriors a les eleccions espanyoles permetin interpel·lar CSQEP i l’assumpció d’una solució col·lectiva condicionant en qualsevol cas l’abstenció de l’esquerra parlamentària a un calendari de compromisos en matèria de pla de xoc, de ruptura i de procés constituent a tres, sis i nou mesos.

4-) La continuïtat de la negociació amb Junts pel Sí fins a la celebració d’una assemblea nacional descartant l’assoliment d’un acord sempre que inclogui la presidència d’Artur Mas i Gavarró i, per tant, anar a unes eleccions anticipades.

-3

L’hora de la veritat

Aquesta tarda, una vegada la militància hagi pogut conèixer quin és l’estat de la negociació, es procedirà a un debat obert entorn aquests quatre escenaris possibles que han de desencallar la situació actual. Aniran acompanyats de propostes de les assemblees territorials, les quals s’han reunit al llarg d’aquesta setmana. Segons fonts de la CUP, els torns de paraula seran d’aproximadament tres minuts.

El cinquè punt de l’ordre del dia és el més interessant pel que fa a les conclusions que es puguin extreure del debat d’avui. Es farà una ‘consulta d’adhesió final als diferents escenaris polítics’, diu textualment. De moment no es coneix en quins termes es farà aquesta consulta, però ha de servir per decidir quina estratègia haurà de seguir la comissió negociadora a partir de demà. Des de la mateixa CUP s’explica que la consulta es farà si no hi ha consens.

Debat exclusiu per a la militància

Tot i que per a la trobada d’avui s’havien inscrit 1.600 persones, segons que havia informat la CUP dijous, finalment s’han presentat 1.254 militants al pavelló Nou Congost de Manresa. Tots ells estaven convocats a les 9 del matí, però el debat no ha pogut començar fins als volts de les onze, una hora més tard del previst. Es tracta de l’acte més multitudinari que ha fet mai la CUP, superant amb escreix el que es va fer a Castelló de la Plana el passat mes de juliol. Aquella trobada va servir per escollir la configuració de la candidatura per a les eleccions del 27-S i es va renovar el Secretariat Nacional.

L’hermetisme de trobada és gairebé total, ja que la premsa no pot accedir al pavelló. Durant el matí la comissió negociadora, anomenada dins de la CUP com la ‘comissió de converses’, ha presentat tres informes sobre l’estat de les negociacions amb Junts pel Sí. Previsiblement, Benet Salellas, Antonio Baños i Anna Gabriel haurien estat els encarregats de fer-ho.  Aquests informes comprenen les cinc principals àrees que s’han discutit amb Junts pel Sí: pla de xoc; procés constituent, ruptura, plenària i altres trobades.

Posteriorment les tretze assemblees territorials han pres la paraula i s’han pronunciat sobre les negociacions. Fonts del partit informen que l’ambient que es respira dins del pavelló és de conformitat i que es vol continuar negociant amb els termes marcats fins ara.

La CUP ha confirmat que el 3 de novembre va posar sobre la taula el nom de Carles Viver Pi-Sunyer com a candidat de consens

La mateixa CUP ha confirmat que en una reunió feta el 3 de novembre va posar sobre la taula el nom de Carles Viver Pi-Sunyer, ex-magistrat del Tribunal Constitucional i des de març de 2013 president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, com a possible candidat a la presidència de la Generalitat. Amb tot, Artur Mas hauria rebutjat la resposta, tal com ja havia avançat la Directa.

 

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor