22.03.2016 - 18:44
|
Actualització: 22.03.2016 - 19:29
La CUP de Barcelona ha emès un comunicat de resposta a la batllessa de la ciutat, Ada Colau, que va dedicar unes dures paraules al grup municipal de la CUP, recollides al llibre ‘Ada, la rebel·lió democràtica’. Al capítol ‘La CUP de Barcelona, una decepció’, Colau diu sobre la CUP: ‘Són tres regidors que munten el número’ i ‘el seu és un moralisme pseudo-revolucionari, que no canvia res’. Afegeix que David Fernàndez era l’única raó per la qual la CUP tenia tres regidors. Colau es mostrava molesta pel no de la CUP a presentar-se juntament amb Barcelona en Comú.
Aquesta tarda la CUP de Barcelona ha respost les paraules de Colau, i ha fet palès el distanciament entre els uns i els altres. ‘El menyspreu que [Colau] fa a la CUP Capgirem Barcelona –diuen– no és un menyspreu cap a les regidores de la nostra formació, a les quals volem expressar el nostre suport per la tasca que estan fent a l’ajuntament, sinó que és un menyspreu a les 13 assemblees locals que constitueixen l’organització. […] Donar a David Fernández el mèrit de l’entrada de la CUP Capgirem Barcelona a l’Ajuntament de Barcelona […] implica infravalorar el projecte col·lectiu de la CUP Capgirem Barcelona i el valor del seu ideari, molt allunyat dels personalismes i dels lideratges individuals, que, a diferència d’altres, nosaltres no compartim.’
El comunicat afegeix: ‘Som el que érem abans d’arribar a l’ajuntament. Els que han canviat són els que aposten per reeditar el tripartit, pactant l’entrada al govern del PSC, responsable del model Marca Barcelona.’
Aquest és el text sencer del comunicat de la CUP-Capgirem Barcelona:
«Des de la CUP Capgirem Barcelona volem respondre algunes de les acusacions que fa Ada Colau al llibre avui publicat, en què titlla de ‘decebedora’ la tasca institucional de l’Esquerra Independentista a l’Ajuntament de Barcelona i acusa les tres regidores de ‘muntar el numeret’.
1. La CUP Capgirem Barcelona es va presentar a l’Ajuntament de Barcelona per afavorir una ruptura amb el model de ciutat que s’arrossega des del franquisme i per denunciar unes institucions construïdes per gestionar el capitalisme i sostenir les seves contradiccions. L’arribada a les institucions no ha modificat el nostre full de ruta. En lloc d’això, mantenim la nostra línia de treball, que representa un compromís amb les més de 50.000 persones que ens van donar suport les passades eleccions municipals. No ens volem encotillar ni ens volem veure condicionades per les pràctiques habituals a la institució, que aboquen a la desactivació del carrer i el silenciament del seu descontentament. Som a l’ajuntament per visibilitzar el conflicte social. Tot i això, hem donat suport al govern en aquelles mesures les quals consideràvem que podien millorar les condicions materials de vida de les veïnes de Barcelona i, en la mateixa línia, hem presentat propostes que s’han aprovat en ple municipal, tot i que, per manca de voluntat política, mai no s’han posat en marxa.
2. El que demana Ada Colau no és un suport per afavorir polítiques rupturistes sinó un xec en blanc fonamentat en la seva trajectòria d’activisme. Hem demostrat ser els millors aliats per a aquelles polítiques rupturistes, però com ja vam dir en campanya, ens enfrontarem a aquelles que vulguin perpetuar un model de ciutat continuista.
3. El menyspreu que fa a la CUP Capgirem Barcelona no és un menyspreu cap a les regidores de la nostra formació, a les quals volem expressar el nostre suport per la tasca que estan fent a l’ajuntament, sinó que és un menyspreu a les 13 assemblees locals que constitueixen l’organització, que apleguen centenars de militants i col·laboradores. Un menyspreu, també, a tot el moviment de l’Esquerra Independentista, que uneix un miler de persones a la ciutat de Barcelona en la lluita contra el capitalisme, el patriarcat i l’Estat Espanyol, amb l’objectiu d’aconseguir una vida digna, així com a totes les companyes de lluita i dels moviments populars de Barcelona que van donar suport a la candidatura i amb les quals compartim dia a dia els carrers de la ciutat.
4. Donar a David Fernández el mèrit de l’entrada de la CUP Capgirem Barcelona a l’Ajuntament de Barcelona per la tasca feta al parlament implica obviar el procés de les Trobades Populars Municipalistes, on van participar un miler de persones, i la tasca titànica de les militants de la formació que van tenyir de groc els carrers de Barcelona durant la campanya electoral. Implica, per tant, infravalorar el projecte col·lectiu de la CUP Capgirem Barcelona i el valor del seu ideari, molt allunyat dels personalismes i dels lideratges individuals, que, a diferència d’altres, nosaltres no compartim. La CUP Capgirem Barcelona no va comptar amb les subvencions i préstecs demanats als bancs per Iniciativa per Catalunya per fer la campanya ni amb la seva estructura alliberada. No va contractar empreses de comunicació ni va tenir espais als blocs electorals. Va ser el treball col·lectiu de centenars de persones als carrers, la imaginació i la creativitat demostrades, l’alegria i l’esperança de canvi que es va transmetre i la referencialitat de l’Esquerra Independentista a les lluites de la ciutat el que ens va portar els bons resultats a les eleccions. Tot plegat ens permet ser a l’ajuntament sense hipoteques i fer l’acció política que la nostra organització considera adient, no la que creuen que hem de fer els gerents del tripartit, els observatoris de la misèria, els lobbies del turisme o els mitjans de comunicació.
5. Demanem a Ada Colau que gestioni les contradiccions que li provoca el fet de ser alcaldessa dins de la seva formació i que no utilitzi la CUP Capgirem Barcelona com excusa per justificar-les. Som el que érem abans d’arribar a l’ajuntament. Els que han canviat són els que aposten per reeditar el tripartit, pactant l’entrada al govern del PSC, responsable del model Marca Barcelona.