15.05.2017 - 15:40
BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)
La CUP Capgirem Barcelona proposarà en la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat d’aquest dimecres impulsar una campanya contra les agressions masclistes en el transport públic, instal·lant missatges feministes tant en suports publicitaris com en els seients, les portes i les finestres, com es fa en altres campanyes, ha informat en un comunicat.
També proposen que es generin els mecanismes i serveis perquè les dones que sofreixen agressions masclistes en el transport públic el puguin comunicar a serveis municipals, ha explicat aquest dilluns la líder del grup municipal, Maria José Lecha, al costat de la diputada en el Parlament Mireia Vehí i la regidora a Terrassa (Barcelona) Sara Moya.
Lecha ha criticat que hi ha dones que sofreixen “cada dia aproximacions, vexacions, actituds invasives i tocaments” en el Metro i autobusos, raó per la qual la CUP proposa visibilitzar l’assumpte i promoure la sensibilització davant aquests actes, inclòs el ‘manspreading’, en referència a la postura d’homes que s’asseuen en el transport públic amb les cames obertes i ocupant més espai del necessari.
L’edil de Terrassa ha explicat que el seu grup municipal va presentar una proposta per afavorir ‘masculinitats no homogènies’, que va quedar rebutjada i va rebre crítiques que van tractar de ridiculitzar la mesura a les xarxes socials: “Més del 95% van ser missatges d’homes, fet que explica la supèrbia de parlar d’un problema que no sofreixen, sinó del que són la causa”.
EL FEMINISME “MOLESTA”
Vehí ha criticat que “les polítiques feministes molesten molt”, perquè la imatge de les dones empoderades que lideren resulta inadmissible per a l’heteropatriarcat, raó per la qual s’intenta disciplinar a qui surt de la línia, en les seves paraules.
Lecha ha explicat que el seu grup municipal també portarà a les comissions d’aquesta setmana crear un protocol per prevenir l'”ús de la dona com a reclam publicitari”, especialment en esdeveniments que rebin alguna ajuda pública.
A més, el grup municipal ha demanat retirar estàtues que tinguin “algun tipus de connotació sexista” per garantir la memòria històrica feminista, de la mateixa manera que exigeixen retirar monuments feixistes, racistes o esclavistes, ha recordat.